Guns N'Roses

Zvezdnik 30 let koncerte zaključil enako, zdaj tega ne bo več počel

M. T. V.
4. 12. 2022, 15.35
Deli članek:

Axel Rose je sporočil, da se bodo od zdaj naprej nastopi skupine Guns N'Roses končali brez dejanja, ki je postalo tradicionalno in so nanj čakali vsi oboževalci.

Profimedia
Axel Rose

Oboževalci skupine Guns N'Roses so na koncertih komaj čakali zaključno dejanje: pred odhodom z odra je pevec Axl Rose svoj mikrofon vrgel v publiko, tako da ga je ujel eden od srečnih obiskovalcev.

A zdaj je tega tridesetletnega običaja očitno konec. »Zaradi javne varnosti se bomo od zdaj naprej vzdržali metanja mikrofona ali česarkoli drugega našim oboževalcem med našimi nastopi,« je preko Twitterja sporočil 60-letni pevec. Avstralski mediji so namreč poročali, da je na njihovem nedavnem nastopu v Adelaidu mikrofon, ki ga je po pesmi Paradise City Axel vrgel med publiko, v lice zadel Rebecco Howe, ki je tako dobila nekaj modric pod očesom in praske na nosu. Ženska pravi, da se ji je zdelo, kot bi jo zadel kamion, od bolečine se je sklonila in pomislila, da ima verjetno zlomljen nos. Zdaj pravi, da je imela v bistvu srečo, saj bi lahko celo oslepela, če bi jo mikrofon zadel v oko.

»Seveda si ne želimo, da bi bil na naših šovih kdo poškodovan,« je napisal. »Že trideset let na koncu nastopov vržemo mikrofon in vedno se nam je zdelo, da si oboževalci tega želijo, ker so tako dobili priložnost, da ujamejo mikrofon. A ne glede na interes publike, tega zaradi varnosti ne bomo več počeli,« je naznanil in še namignil, da mediji radi izkrivljajo resnico in poročajo v negativni luči.