odzivi ...

Harry in Meghan za božič iz strahu ne bosta s kraljevo družino

R.T.
24. 11. 2022, 13.12
Posodobljeno: 24. 11. 2022, 13.17
Deli članek:

Princ Harry in Meghan Markle za božič ne bosta prišla na Otok. Zgolj iz enega razloga.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry

Britanska kraljevska družina se bo za božič zbrala v Sandringhamu, kot to veleva nenapisani običaj. To bo prvi božič brez nekdanje kraljice Elizabete II., ki je preminila 8. septembra. Manjkala pa bosta tudi vojvoda in vojvodinja sussekška.

Prejšnji mesec sta princ Harry in njegova soproga Meghan Markle od britanskega kralja Karla III. Prejela vabilo, da se udeležita družinskega praznovanja božiča. A se poznavalcem razmer na britanskem dvoru zdi le malo verjetno, da se bosta prikazala v Združenem kraljestvu.

Le kaj bodo porekli?

Zaradi smrti kraljice zakonca nista več pod tolikšnim pritiskom, da se udeležita slavja v družinskem krogu. Britanska kraljeva družina bo skoraj gotovo božič skušala preživeti v čim bolj pozitivnem vzdušju, kar bi prisotnost sussekških lahko pokvarila. Zdaj pa k glavnemu razlogu za njuno zelo verjetno odsotnost: bala naj bi se odzivov na njuno dokumentarno serijo, v kateri sta razpravljala tudi o kralju, kraljici soprogi Camilli in princu Williamu, ki bo luč sveta ugledala tik pred božičem.