O ponesrečeni božični večerji

Il Divji so že skoraj vsi očki: »Odraščamo tako v zasebnem, kot v glasbenem življenju«

E. J.
23. 11. 2022, 19.59
Posodobljeno: 23. 11. 2022, 20.13
Deli članek:

Mladi štajerski glasbeniki so posneli svojo prvo božično pesem in zabavne videospot, nam pa so povedali, da so prazniki zdaj zanje drugačni tudi zato, ker so zdaj skoraj vsi očki: tisti, ki še niso, bodo to postali že kmalu!

Rožle Kot
Za snemanje so priredili pravo božično večerjo, na kateri pa ni šlo vse po načrtih.

"Kdo izmed nas ne obožuje decembra, prazničnih lučk in druženja? Il Divji tudi sami vsako leto znova komaj čakamo praznični december. Čeprav je naš december polno zaseden z nastopi, pa zato še toliko bolj cenimo tiste dni, ko smo doma z družino in prijatelji, ko se čas ustavi in ko ni prostora za skrbi," pravijo fantje iz skupine Il Divji.

Rožle Kot
Tako so praznovali, da bodo v svet poslali svojo avtorsko božično pesem Dajva se mal' objet.
"Po dveh duetih, priredbah, nastopih na različnih festivalih in gostovanjih v televizijskih oddajah, je po dveh letih skrajni čas za našo novo avtorsko pesem. Lahko rečemo, da z novo pesmijo začenjamo novo divjo zgodbo. Letos smo prvič nastopili skupaj s svojim bandom in ljudje so to zelo dobro sprejeli. Odločili smo se, da v letu, ki prihaja za poslušalce pripravimo nekaj novega, več pa bomo razkrili kmalu," so še dodali ’divji’ ki so nedavno izdali svojo čisto svežo božično pesem z naslovom Dajva se mal' objet.


"Tokrat smo glavno vlogo v videospotu zaupali Roku Škrlepu, voditelju in stand up komiku, ki je svojo vlogo odigral več kot odlično. Zgodba o praznični večerji, ki jo gosti 'nerodno zaljubljen' Rok, se hitro spreobrne v pravo zmešnjavo. Ob dobri družbi in želji po dokazovanju pred simpatijo, Rok pozabi na večerjo v pečici in jo zažge. Neprijetno situacijo reši dostava, Rok pa na koncu ugotovi, da tudi njegova simpatija enako čuti do njega in da so bila vsa pretiravanja in dokazovanja nepotrebna," opisujejo videospot. "Verjetno smo se vsi znašli v situaciji, ko smo zaradi ljubezni izpadli prikupno zmedeni in točno o tem govori naš videospot." Po premisleku pa še v smehu dodajo: "Ljubezen nas včasih prisili v dejanja izven meje normalnega."

Rožle Kot
Glavno vlogo v videospotu so zaupali Roku Škrlepu, voditelju in stand up komiku.
Žiga Šraml, Matija Kramberger, Aleš Perko, Klemen Rutar in Lojzi Bobnar, ki sestavljajo Il Divje, so prijatelji tudi v prostem času. Nekateri izmed njih so si družino že ustvarili, ostali pa sem jim bodo na tej poti kmalu pridružili. In prav zato, jim njihova nova skladba pomeni ogromno. "Odraščamo tako v zasebnem, kot v glasbenem življenju," povedo fantje in končajo: "Letos decembra nas čaka več kot 10 koncertov in odkar imamo družine hrepenimo za vsak trenutek, ki ga lahko preživimo z njimi. Sedaj vemo, kaj pomeni, da družina zamaje prioritete. Imejte se radi, in ne pozabite na objeme."

Rožle Kot
Žiga Šraml, Matija Kramberger, Aleš Perko, Klemen Rutar in Lojzi Bobnar, ki sestavljajo Il Divje, odraščajo - vsi so že očki ali pa bodo kmalu krenili na pot.