Modrijani pripravili 'presenečenje leta'

Znani slovenski glasbeniki o ovirah: eden ima Tourettov sindrom, drugi je sin znane pevke

E. J.
23. 11. 2022, 17.50
Posodobljeno: 23. 11. 2022, 17.56
Deli članek:

Modrijani napovedujejo presenečenje leta s sodelovanjem s fantovsko skupino Boom. Kdo so ti mladi fantje in kaj so razkrili o sebi?

osebni arhiv
Modrijani in fantovska skupina Boom napovedujejo novo pesem, ki bo, kot pravijo mega popularni Modrijani, 'presenečenje leta'.

Mlada fantovska skupina Boom je s svojo glasbo in energijo navdušila celo izjemno priljubljene Modrijane, ki so z njimi posneli pesem z naslovom Spomin; med poslušalke in poslušalke jo bodo spustili že čez 4 dni.

»To bo presenečenje leta,« ostajajo skrivnostni Modrijani, ki nas danes pozdravljajo iz zakulisja dobrodelnega koncerta Klic dobrote, ki bo nocoj potekal v Celju, organizirata pa ga Slovenska Karitas in RTV Slovenija.

Zelo intimno pa so se predstavili tudi fantje iz skupine Boom, to so Matevž Derenda, Luka Cvetičanin in Patrik Mrak. Matevž Derenda je povedal, da ga je "vedno skrbelo, da bodo vsi mislili, da mu je vse, kar mu je uspelo v življenju, uspelo le zaradi tega, ker je sin Nuše Derende" in je to zanj morda največja ovira v življenju.

Čeprav se sam že celo življenje trudi dokazati, da ustvarja sam, se obsojanja, da mu vedno pomaga znana in slavna mama, ne more znebiti.

Mnoge pa je šokirala iskrena pripoved Luke Cvetičanina, ki je povedal, da se že od otroštva bori s Tourettovim sindomom oziroma tiki, kot mu popularno rečemo.

osebni arhiv
Luka (levo) se bori s Tourettovim sindromom, a to ga ne omejuje - tako je zapel z Blažem Švabom, pevcem Modrijanov.
To so gibi, ki jih ne more nadzorovati. Sedaj se je stanje umirilo, najhuje pa je bilo med puberteto, je še povedal.

Patrik Mrak pa se sooča s težavo prizanesljivosti do samega sebe. “Od pričakovanj do razočaranj, od vzponov do padcev, od spominov do danes, nič ne ostane prikrito. Iskrenost do sebe je pomembna vrlina, ena v kateri nisem bil najboljši.«