zarota

Epstein nameraval izsiljevati britansko kraljico

R.T.
21. 11. 2022, 09.31
Deli članek:

Preko princa Andrewa do britanske kraljice, a očitno od sina ni dobil, kar je upal, da bo.

Profimedia
Pokojna britanska kraljica Elizabeta II. in princ Andrew

John Bryan, bivši ljubimec Sarah Ferguson, si je privoščil šokantno razkritje. Ameriški poslovnež, čigar razmerje z vojvodinjo yorško je v 90. letih prejšnjega stoletja trajalo štiri leta, se je sredi kraljevskega škandala znašel leta 1992, ko so ga po ločitvi od princa Andrewa zasačili prisesanega na njene prste na nogah.

Andrew ni imel denarja

Bryan je prepričan, da si je pokojni milijarder Jeffrey Epstein – po aretaciji avgusta 2019 je storil samomor – kariero ustvaril z izsiljevanjem vplivnežev: jih spravil v kočljive situacije, nato pa v zameno za svoj molk zahteval denar.

A njegov končni cilj naj bi bilo izsiljevanje zdaj že pokojne britanske kraljice Elizabete II. Nakana mu ni uspela, je dejal Bryan, ker mu ni uspelo uničiti njenega domnevno najljubšega sina, vojvodo yorškega.

Bryan meni, da je Andrew povsem nedolžen. Če ne bi bil, bi Epstein to izkoristil in kraljico prisilil, da ga bogato izplača, da zaščiti svojo družino. "Andrew nikoli ni imel denarja, ga pa je imela kraljica," je dejal Američan.

Spomnimo. Princ Andrew je zanikal spolno zlorabo Američanke Virginie Giuffre, kar naj bi mu omogočil ravno Epstein. Povezava ga je stala častnih nazivov in spozorstev, z Giuffrejevo pa sta dosegla izvensodno poravnavo.