slovo od oddaje

Exatlon Slovenija: poškodba uničila sanje Jana Klobase

M. T. V.
11. 11. 2022, 11.36
Posodobljeno: 11. 11. 2022, 14.36
Deli članek:

V sinočnji oddaji Exatlon Slovenija se je zaradi poškodbe poslovil Jan Klobasa. Na mednarodni tekmi z Mehiko si je namreč v žaru borbe poškodoval komolec, rehabilitacija pa bi v tej fazi tekmovanja trajala predolgo, saj se Exatlon počasi bliža velikemu finalu.

Planet TV
Jan Klobasa pravi, da je bila oddaja odlična izkušnja.

"Tega sem se najbolj bal, da bo prišlo do trenutka, ko bi moral zaradi poškodbe zapustiti Exatlon, ampak verjamem, da se vse zgodi z razlogom," je žalostno dejal Jan Klobasa, ko je moral včeraj zaradi prehude poškodbe zapustiti tekmovalni šov, ki ga snemajo v Dominikanski republiki.

Planet TV
Poškodbe so ga prisilile, da je odšel domov.

Če je imel Jan ob svojem imenu med tekmovanjem napisano, da "se še išče", pa je zdaj drugače: "Po mojem se vsak tukaj išče, ampak lahko rečem, da sem se našel in v treh mesecih sem spoznal – sploh takrat, ko smo bili v otroškem vrtcu in sem videl vso to revščino – da ni pomembno, kaj imaš, temveč koga imaš. Zelo sem vesel, da imam doma veliko podpore in da ni konec sveta, če pridem domov. Verjetno me bodo veseli. Zelo mi je žal, da se je to zgodilo, ampak glavo gor in gremo dalje.

Jan je še povedal, da je Exatlon zagotovo ena najboljših odločitev njegovega življenja. "Dal mi je veliko, veliko več, kot sem pričakoval. Dal mi je prijatelje. Jaz sem v bistvu v šov malo pobegnil iz realnega sveta, da malo razmislim o stvareh brez družbenih omrežij, brez tehnologije. Da se najdem. Vse to sem dobil. Postavil sem si cilje v življenju, ljudi na pravo mesto. Meni je Exatlon dal ogromno," je sklenil.

Planet TV
Slovo je bilo težko.

Je pa ob odhodu prejel pohvalo voditelja Jureta Koširja: "Dokazal si, da si odličen športnik, da si borec in da imaš mentaliteto zmagovalca. Mene osebno si zelo navdušil in zelo mi je žal, da ne moreš več tekmovati. Vse čestitke za tvoje nastope."