slovenska popevka

Zmagovalka občinstva Mia Guček, žirijo najbolj prepričala skupina Gedore

M. T. V.
30. 10. 2022, 08.37
Posodobljeno: 30. 10. 2022, 08.44
Deli članek:

Na festivalu Popevka 2022 se je predstavilo 10 novih skladb. Veliko nagrado občinstva je prejela skladba z naslovom Nove slike v izvedbi Mie Guček. Podeljenih je bilo še pet nagrad strokovne žirije.

M24.si
Zmagovalka občinstva Mia Guček

Včeraj zvečer je potekal 45. glasbeni festival Popevka 2022, ki letos obeležuje že 60. obletnico. Nagrado občinstva je prejela skladba Nove slike izvajalke Mie Guček. "Sploh ne vem, kako se počutim. Hvaležna sem in srečna," je dejala takoj po zmagi.

Poleg velike nagrade občinstva je bilo danes podeljenih še pet nagrad strokovne žirije, ki so jo sestavljali Darja Švajger, ki je bila predsednica žirije, Andrea Flego, Mojca Menart, Iztok Novak in Gregor Ravnik. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejela skladba Od tu do tam skupine Gedore.

m24.si
Skupina Gedore je najbolj prepričala žirijo.

Nagrado za najboljše besedilo je letos pripadla Amayi za skladbo Rdeče. Nagrada za najboljšo interpretacijo je šla Dinamitkam, nagrado za najboljšo priredbo sta prejela Jani Hace in Boštjan Grabnar za skladbo Frajer v izvedbi Dinamitk. Nagrado za obetavnega mladega avtorja ali izvajalca pa je letos prejela Veronika Strnad.

m24.si
Dinamitke so Damjana Golavšek, Alenka Godec in Simona Vodopivec Franko

Vse popevke so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Tadeja Tomšiča. Skozi večer, prežet z glamurjem in nostalgijo, sta občinstvo pospremila voditelja Nina Osenar, ki se je po nekaj letih, zaznamovanih z boleznijo, prvič znova vrnila na oder, in Jure Kopušar.

m24.si
Voditelja Nina Osenar in Jure Kopušar

Poslušajte zmagovalno skladbo Mie Guček: