Znova bo rešil svet, tokrat iz vesolja

Neuničljivi Tom Criuse: zdaj bo snemal film v vesolju, poletel bo na Mednarodno vesoljsko postajo

E. J.
10. 10. 2022, 12.55
Posodobljeno: 18. 10. 2022, 11.31
Deli članek:

Kaže, da bo tako postal prvi civilist, ki se bo sprehajal po vesolju zunaj vesoljske postaje.

Profimedia
60-letni igralec načrtuje polet v vesolje.

Če je kdo pomisli, da je Tom Cruise z uspehom nadaljevanja Top Gun dosegel svojo največjo kinematografsko zmago, se je zmotil. Zdaj ima igralec novo idejo: snemal bo film v vesolju.

profimedia
Vrnitev v kinematografe z nadaljevanjem filma Top Gun se je izkazala za mega uspešno potezo - film je že postal Cruisov najbolj dobičkonosen projekt.

Cruise se je tako povezal z režiserjem Dougom Limanom pri filmu, ki vključuje snemanje v vesolju, ideja pa je bila prvič predstavljena že leta 2020, nato pa jo je pandemija koronavirusa ustavila. Govori se, da sta se Cruise in Liman obrnila na Universal Filmed Entertainment Group (UFEG) glede zamisli, da bi igralec z raketo poletel na Mednarodno vesoljsko postajo. "Mislim, da nas Tom Cruise pelje v vesolje, pelje svet v vesolje. To je načrt. S Tomom imava v razvoju odličen projekt: raketni polet do vesoljske postaje in snemanje," pa je o novem projektu 60-letnega igralca povedala predsednica UFEG Donna Langley za BBC.

Na snemanju izvaja akrobacije brez kaskaderjev

Langleyeva je razkrila, da bo večina filma posneta na Zemlji, vrhunec filma pa bo, ko bo lik poletel v vesolje, da bi rešil svet. Dodala je, da upa, da bo Cruise postal prvi civilist, ki bo hodil po vesolju zunaj vesoljske postaje.

profimedia
Kaskaderjev ne potrebuje, saj Tom Cruise sam skače z letal, jih pilotira, prav tako je tudi sam izvajal nevarne skoke v več filmih, kot so na primer filmi Misija nemogoče.
Čeprav je poteza zagotovo brez primere, ni presenetljivo, da Cruise cilja na vesolje, glede na to, da je igralec znan kot adrenalinski odvisnik, ki na snemanju sam izvaja akrobacije brez kaskaderjev.

Profimedia
Večina filma naj bi bila posneta na Zemlji, vrhunec filma pa bo, ko bo lik - torej Tom Cruise - poletel v vesolje, da bi rešil svet.