Danijela Martinović

Križanke v en glas pele z Danijelo

K.M.
2. 10. 2022, 17.16
Posodobljeno: 2. 10. 2022, 17.16
Deli članek:

Hrvaška pevka Danijela Martinović je v soboto poskrbela za s pozitivno energijo in čustvi nabit koncert v središču Ljubljane. S publiko je vzpostavila neverjetno vez in z njihove strani prejela neverjetno hvaležnost. Seveda nam je zagotovila, da komaj čaka, da se spet vrne v njej najljubše koncertno prizorišče.

Marko Vavpotič/M24
Danijela je pripravila neverjetno čustven koncert

Na prvi oktobrski dan je hrvaška pevka Danijela Martinović slovenski publiki v razprodanih ljubljanskih Križankah dobesedno odprla svoje srce. Tako je namreč poimenovala svoj koncert - Otvoreno srce (odprto srce), s katerim se je po več letih vrnila na to tudi njej priljubljeno koncertno prizorišče.

"Jaz vedno znova rečem, da so Križanke ena najlepših lokacij v mojem življenju, kjer sem nastopala. In verjemite mi, da sem nastopala skoraj povsod," nam je zaupala pevka, ki je v Križankah nazadnje nastopila pred prenovo. 

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović, koncert Križanke

Dalmatinska energija v prestolnici

Njen nastop pa je tudi odlično zaokrožil dalmatinske večere, ki so jih v zadnjih tednih v Križankah pripravili pri ekipi Event24. Dogajanje se je namreč pričelo že z Dalmatinsko nočjo Luke Basija in nadaljevalo s koncertom Tomislava Bralića in klape Intrade.

Splitčanka je na odru pela, plesala in tudi jokala ter s svojim čustvenim nastopom navdušila zbrano publiko. "Ljudje so kar sami od sebe vstali že med drugo pesmijo, neverjetno. Zdaj, ko bom prišla v sobo, bom šele vse skupaj občutila in dojela," nam je takoj po koncertu vidno ganjena zaupala priljubljena pevka. 

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović, koncert Križanke

Hit za hitom

Danijela je navdušila s svojimi največjimi hiti, kot so Zovem te ja, Marke nemam, Čekala sam kao žena, Neka mi ne svane, Što sam ja, što si ti, Da je slađe zaspati ... Seveda pa niso manjkale niti novejše pesmi, med njimi tudi Fortunata, ki pevki zelo veliko pomeni. Tako veliko, da je zaradi odziva publike na koncu pesmi na odru tudi zajokala, oboževalci pa so jo seveda nagradili s stoječimi ovacijami. In kaj o svoji zadnji pesmi pravi Danijela? "To je pesem miru, ki sporoča veliko več kot ostale moje pesmi. Zato bi si morali vzeti več časa, da bi ji zares prisluhnili. Fortunata zame pomeni, da smo točno tam, kjer moramo biti, v trenutku in času ... Vsi bežimo pred samim seboj v tem hitrem tempu življenja, zato je prav, da se za trenutek ustavimo in smo to, kar smo."

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović, koncert Križanke

Marko Vavpotič/M24
Danijela Martinović, koncert Križanke

Srčna pevka

Vzdušje v Križankah je bilo nabito s pozitivno vzajemno energijo. Publika je že zelo hitro vstala in ves čas plesala ter prepevala skupaj z Danijelo. Ta pa jih je v resnici tudi odlično animirala, saj je z njimi ves čas komunicirala ter jih s svojo koketnostjo spravljala tudi v smeh. Koncert pa je zaključila s pesmijo Neću se vratiti, a je s preoblikovanim besedilom obljubila, da se bo v resnici še vrnila.

"Danijelo poslušam že vse od začetka njene kariere in vedno znova me dobesedno sezuje s svojim odrskim nastopom. Resnično je ena izmed največjih. Na odru je resnično hvaležna oboževalcem in mi to čutimo, jo imamo zato še raje. Žal mi je, da je tako redko v Sloveniji. Upam, da se bo kmalu vrnila," je po koncertu s solzami v očeh povedala ena izmed številnih oboževalk.