degradacija

Princ Andrew le še sprehajalec psov?

R.T.
27. 9. 2022, 12.53
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 16.30
Deli članek:

Velikega povratka vojvode yorškega ni pričakovati.

Profimedia
Princ Andrew in valižanska ovčarja

Princ Andrew, domnevno najljubši sin pokojne britanske kraljice Elizabete II., se najverjetneje ne bo vrnil "v prve vrste" britanske kraljeve družine, čeprav naj bi si to še kako želel.

Vojvoda yorški je po zunajsodni poravnavi, glede katere se je sporazumel s svojo tožnico Virginio Giuffre, ki ga je obtožila spolnega napada, ostal brez vidne vloge v britanski kraljevi družini.

Nobena skrivnost pa ni, da kralj Karel III. bratu ni najbolj naklonjen. Velikega povratka osramočenega princa Andrewa zato ni pričakovati. Zgodilo bi se lahko tudi, da bo kralj brata in njegovo bivšo soprogo Sarah Ferguson vrgel iz 30 milijonov britanskih funtov (približno 33 milijonov evrov) vrednega domovanja Royal Lodge, ki se nahaja na windorskem posestvu in ki se ponaša s sedmimi spalnicami.

Tako bi se kaj lahko zgodilo, da mu ne bo preostalo drugega, kot da bo skrbel za tri valižanske ovčarje, ki mu jih je po smrti zapustila mama.

Kaj pa denar, zdaj ko ni več na kraljevi plačilni listi? Ostala mu je pokojnina kraljeve mornarice, ki na leto znaša 20.000 britanskih funtov (približno 22.000 evrov). Seveda je zelo verjetno, da ima še precej pod palcem – prav tako je verjetno, da sta mu denar zapustila tudi starša. Koliko, ni znano.