’Me Too’ razkrivanja v Hollywoodu se nadaljujejo

Matthew McConaughey: Kot najstnik sem bil prisiljen v spolni odnos

E. J.
26. 9. 2022, 12.03
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 22.43
Deli članek:

Slavni in priljubljeni igralec Matthew McConaughey je v podcastu Amande de Cadenet The Conversation: About the Men razkril, da je bil kot najstnik zlorabljen, in to s strani moških.

profimedia
Igralec Matthew McConaughey je razkril, da je bil kot najstnik zlorabljen s strani moških.

McConaughey je spregovoril o tem, kako je bil "prisiljen, da je imel spolne odnose kot 15-letnik, moški pa ga je drogiral in nadlegoval, ko je bil star 18 let", o čemer je že razpravljal v svoji knjigi Green Lights. Čeprav 52-letni igralec sicer ni hodil na terapijo, da bi se soočil s to travmo, pa je pojasnil, da je imel v življenju veliko ljudi, ki so mu pomagali prebroditi težke čase. "Imel sem res dobre prijatelje. Imel sem dobre mentorje. Imel sem starejše moške, starejše ženske, poročene pare, ki so si vzeli čas, da so se usedli in se pogovorili z mano."

Povedal je še, da se je v obeh situacijah, v katerih je bil zlorabljen, zavedal, da ne gre za zdrav odnos, in da so mu prejšnji pogovori z očetom pomagali pri tem razumevanju. "Moji starši so me naučili spoštovanja do žensk, spoštovanja odnosov, spoštovanja spolne intimnosti, spoštovanja prostora," je dejal McConaughey. "Oče mi je rekel: 'Če kdaj čutiš, da dekle okleva, nehaj.' Imel je prav, znašel sem se v določenih situacijah in vedel sem, kdaj se moram ustaviti," je dodal.

"Nikoli nisem nehal verjeti v stvari, ki sta me jih naučila mama in oče. Rekel sem si, da se ne bom bala zveze, saj je bila moja prva izkušnja izsiljevanje oziroma prisila. To se je zgodilo. Ali zanikam, da se je to zgodilo? Ne zanikam, da se je to zgodilo. Ampak jaz imam preveč rad življenje in verjamem v življenje, verjamem v ljudi. Zaupanje je še vedno moja prva prioriteta. Ne bom šel skozi življenje s to prtljago, ki bi določala način, kako ravnam z ljudmi okoli sebe," je še dodal.