Blaž Švab

Glasbenikovi prelepi spomini na rano otroštvo

PR
24. 9. 2022, 14.10
Posodobljeno: 24. 9. 2022, 14.14
Deli članek:

Modrijani so spomladi skupaj s številnimi glasbeniki nastopili na koncertu Radi pojemo slovenske narodne. Posnetek si boste zdaj končno lahko ogledali na televiziji Veseljak.

osebni arhiv
Blaž Švab

Ker je bilo število vstopnic omejeno, zanimanje pa veliko, bo zdaj koncert na voljo za ogled prav vsem, in sicer že ta vikend na televiziji Veseljak.

Radi pojemo slovenske narodne bo na sporedu v soboto, 1. oktobra, ob 19:55, ponovitev pa v nedeljo, 2. oktobra, 15:00 na Veseljaku.

Blaž Švab nam je zaupal, kakšne spomine ima sam na slovenske narodne pesmi. Glasbeniki so na koncertu namreč nastopili izključno z repertoarjem slovenskih narodnih pesmi.

"Zelo lepe. Moj star ata je sedel na klopi pred hišo in je vsako nedeljo igral frajtonar'co in zraven pel. Jaz pa z eno poklapano kitaro in kovancem, tolarjem takrat, zraven brenkal. Spomnim se, da sva se najprej naučila Na planin'cah sončece sije, na planin'cah sončece sije ... druga pa je bila Mi se imamo radi," so prelepi glasbenikovi spomini na rano otroštvo. 

Bogat program

PR
Modrijani

Med nastopajočimi so bili tudi, Gadi, Igor in zlati zvoki, Ansambel Pogum, Prifarski muzikanti, Erosi, Ansambel Dar, Klapa Skala, Trio Šubic, Krimski lisjaki, Ansambel Glas in številni drugi. Koncert so popestrili tudi Franc Podokničar, Nina Cestnik Pavlič v vlogi točajke, prvič pa so se na odru predstavili Veseljakovi liki - Poštar Lojz, Zink in Ribn`čan Urban.