"Prste stran, ker mi jasno je, da bom s tabo opekla se, saj sladko je, ko v naju vre ...," poje Nina Pušlar v svoji novi, s karibskim soncem obsijani pesmi 'Prste stran'. Karibe, natančneje Kubo, je obiskala tik preden se je predlani spomladi ustavil svet. Vodja njenega benda in član avtorske ekipe Miha Gorše se je takrat pošalil, da bo po vrnitvi zagotovo želele posneti kakšno latinsko pesem ... in potem je drugi soavtor in producent Jernej Kržič prišel v studio s kitarsko idejo, ki je dišala po Kubi in je bila Nini takoj všeč. Pesem so najprej posneli v španščini, ko so se lotili snemanja videa, je bila špansko-slovenska, na koncu pa je Urša Vlašič napisala povsem slovensko besedilo.

Nina Pušlar2jpg
Matic Kremžar
Prvič jo vidimo v vlogi plesalke - sicer pa že dolga pleše, to njena sprostitev, pravi.
Po 10 letih spet z Anžetom

Še več pozornosti kot zgodba o nastanku prihajajoče uspešnice pa je pri tem projektu pritegnilo dejstvo, da je Nina po skoraj desetletju spet združila moči z maestrom Anžetom Škrubetom"Z Anžetom sva prvič sodelovala leta 2010, ko sem s plesno skupino Maestro dosegla drugo mesto. Potem se je preselil v ZDA, v zadnjem letu pa sem opazila, da režira tudi videospote. Pogovarjala sva se, da bova ob njegovem naslednjem obisku Slovenije, nekaj ustvarila skupaj. Čez nekaj mesecev se je javil, jaz pa sem imela, kot naročeno, v studiju že skoraj končano pesem s prihajajočega albuma - ravno pravo za najino sodelovanje."

Nina Pušlar3jpg
Matic Kremžar
Kubo je obiskala tik preden se je predlani spomladi ustavil svet - in njena nova pesem prav diši po Karibih.
Spet je zaplesala

Video so v dveh junijskih nočeh posneli na devetih lokacijah v prestolnici, še prej pa se je Nina nekaj tednov s profesionalnimi plesalci in Anžetom, ki jo spremljajo v videu, pripravljala v studiu, saj jo v novem videu prvič vidimo tudi v vlogi plesalke. "Lepo je bilo trenirati ples in spet odkrivati še nepoznane delčke sebe," pravi Nina, ki tudi sicer v življenju rada pleše. V spotu se ji je poleg ekipe plesalcev, v njej boste opazili tudi perspektivnega mladega breakdancerja Tilena Grašiča, v vlogi zapeljivca na motorju pridružil še postavni igralec Gregor Cesar"Pred desetletjem sem z Nino sodeloval kot koreograf pri pesmi 'Dež', tokrat pa mi je v veselje, da sem se lahko z njo ustvarjalno prepletel še kot režiser. Uživala sva v procesu, kreativno se dobro ujameva, oba sva vajena delati. Je pa ona nekoliko bolj tradicionalna, medtem ko sem jaz rad izzivalen in mislim, da se ta kontrast dobro opazi tudi v končnem izdelku," je ob izidu povedal Anže. "Hotel sem ustvariti mini film, zato smo snemali s filmskimi kamerami, na kupu lokacij in upam, da bodo s spotom zadovoljni tudi gledalci."