Po včerajšnjem pogrebu kraljice na Elizabete II. na dan prihajajo različne novice, predvsem o odnosu sprtih princev, bratov Williama in Harryja. Tako je zdaj svoje veščine uporabila bralka z ustnic, ki velja za pravo strokovnjakinjo, Jacqui Press. Ta je opazila oba princa, ki sta tik pred pogrebom pogovarjala v kapeli svetega Jurija v Windsorju, in videti je bilo, da je prestolonaslednik pustil princa Harryja in njegovo ženo Meghan Markle, da sta prva sedla na klop.

pogreb1
profimedia
Vsak premik ustnic kraljevske družine je s sokoljim očesom spremljala bralka z ustnic in prevajala, kaj so se pogovarjali.
Dogodek, ki nakazuje, da morda brata vendarle nista sprta do konca, se je po njenem branju z ustnic odvijal takole: princ William je stopil vstran in pustil princa Harryja in Meghan mimo. Ko je stal, ga je Harry vprašal: "Greva midva prva?" William je pogledal svojega brata in pritrdilno prikimal, nato pa se obrnil k svoji ženi Catherine, valižanski princesi, in rekel: "Pustite ju najprej," na kar je princesa odgovorila: "V redu."

Na koncu sta ob Meghan Markle in princu Harryju sedela Williamova in Kateina otroka, princesa Charlotte in princ George, stric Harry pa se je svoji mali nečakinji v nekem trenutku nasmehnil, o čemer danes pišejo vsi britanski mediji.

pogreb
Profimedia
Princa William in Harry s svojima soprogama, na pogrebu sta bila tudi Williamova starejša otroka, princesa Charlotte in princ George, medtem ko naj Harryjeva otroka ostala v ZDA.