POSVETILO S SESTRO

Bepop se spominja Nejca ob 20. obletnici smrti

M. T. V.
20. 9. 2022, 08.06
Posodobljeno: 20. 9. 2022, 08.34
Deli članek:

Danes mineva 20 let od smrti Nejca Erazma, člana skupine Bepop. Bepop Ladies so ob tem v njegov spomin objavile priredbo pesmi Moje sonce, z njimi pa je zapela Nejčeva sestra Eva Erazem.

Promocijski material
Bepopovke z Nejčevo sestro Evo

Ko so se leta 2019 Ana Praznik, Alenka Husič in Tinkara Fortuna reaktivirale kot skupina Bepop, so ob prvem nastopu na Dolenjskem obiskale tudi družino nekdanjega člana skupine Nejca Erazma, ki se je pred drugo turnejo Popstars smrtno ponesrečil med vožnjo z motorjem. Družina je s člani skupine ohranila stike, ob obisku pa je damam Nejčeva sestra Eva zaigrala in zapela pesem skupine Queen Bohemian Rhapsody. Navdušene nad njenim talentom so bile odločene, da bodo enkrat nekaj ustvarile skupaj. In tako je ob dvajsetletnici smrti Nejca nastala priredba pesmi Moje sonce.

»Eva je velik talent, lepo poje in igra klavir. Ko nam je prvič zapela, smo obnemele in bile navdušene. Dobile smo idejo, da bi jo povabile k sodelovanju, da bi tudi zapela z nami na koncertu in tako je nastala ta verzija pesmi. Kljub mladosti je profesionalka, lepo je delati z njo, v njej pa vidimo tudi veliko podobnosti z Nejcem,« pravijo Alenka, Ana in Tinkara.

Eva Erazem: »Zelo sem vesela, da lahko sodelujem s tako prisrčnimi in pozitivnimi damami, ki me usmerjajo na moji glasbeni poti. V čast mi je, da lahko skupaj obeležimo 20-letnico Nejčeve smrti, mi je pa ob tem žal, da brata nisem imela priložnosti spoznati.« Eva je zdaj stara točno toliko, kot je bil Nejc, ko je bil izbran v skupino - novembra bo dopolnila 18 let. Se pa z Nejcem nista nikoli srečala, saj se je rodila šele dve leti po njegovi smrti.