PRIŠLA JE DOMOV

Savina Atai se z možem očitno seli v Slovenijo

M. T. V.
18. 8. 2022, 19.25
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 17.36
Deli članek:

Čeprav je mislila, da je nomadka, je zdaj začutila, da je tu doma, da ima korenine. Njeno odločitev podpira tudi njen Garret: "“Moj dom si ti. Tvoje korenine in srce pa so na tem delu sveta.”

osebni arhiv
Savina Atai

Razsvetljenka Savina Atai se očitno dolgo ni mogla ustaliti – a zdaj je začutila, da je morda vendarle prišel čas, da najde svoj stalni in varni dom. »Vedno sem mislila, da sem nomad – ker sem bila. In vedno sem se prilagodila na vsako situacijo in lokacijo. Zdaj pa sem si prvič v življenju želela … biti zares doma. Imeti varen dom. Varno je, da sem doma,« pravi.

Zadnjih sedem mesecev sta z možem Garretom Maxwellom preživela v Mehiki, pred tem pa sta dve leti živela na Novi Zelandiji (še prej pa je Savina z nekdanjim zaročencem živela na Kreti), ki sta jo zapustila, ker »je ena najinih najvišjih vrednot svoboda. In spoštovanje svobodne izbire.« Nova Zelandija pa se je ob epidemiji za dve leti popolnoma zaprla. Toliko časa Savina tudi ni mogla priti na obisk v rodno Slovenijo. Letos je končno spet prišla in deželo na sončni strani Alp predstavila tudi možu. In jo začutila v povsem novi luči. »Ko sem se več kot po dveh letih vrnila v Slovenijo, sem jo bolj čutila, kot kadarkoli. Spala sem, kot dojenček. Ko sem skozi Garrettove oči na novo spoznavala svoj del sveta, se je v meni prebudil del, za katerega nisem vedela, da ga imam. Globlje, kot imamo korenine - bolj gremo lahko v širino in višino. Ostajam doma. Ostajava doma. Tukaj bova stala v najinih vrednotah. Tukaj je najin dom,« je zdaj naznanila Savina, ki sama sebi pravi lebdeča deklica, ki je zamenjala razsvetljenje za vibrator, zaživela svoje življenje in pomagala prižigati zlate hormone tisočim Ženskam.