izvensodna poravnava

Znano, koliko je plačal princ Andrew, da je odnesel celo kožo

R.T.
7. 8. 2022, 10.03
Posodobljeno: 7. 8. 2022, 10.09
Deli članek:

Princ in njegova bivša žena Sarah Ferguson sta prejšnji teden v Londonu kupila hišo. Zdaj je jasno, kako sta si lahko to privoščila.

Profimedia
Princ Andrew

Čeprav se je prvotno poročalo, da se je princ Andrew s svojo tožnico izvensodno sporazumel za 12 milijonov britanskih funtov (približno 14,2 milijona evrov), pa temu očitno ni bilo tako.

V resnici pa naj bi njegovi pravni zastopniki izpogajali vsoto nekje med tremi in petimi milijoni britanskih funtov (med 3,5 in 5,9 milijona evrov). Toliko naj bi namreč bil zmožen »napraskati« osramočeni vojvoda yorški, da se je lahko izognil sojenju.

To bi tudi lahko bil razlog, da se njegovi tožnici Virginiji Giuffre ni bilo zavezati molku – 38-letnica je že oznanila, da namerava vse razkriti v knjigi.

Skratka, to pojasni, kako sta lahko princ in njegova bivša žena Sarah Ferguson prejšnji teden za pet milijonov britanskih funtov v Londonu kupila hišo, čeprav sta pred tem tarnala, da sta na tesnem z denarjem.

Giuffrejeva, ki je bila ena od žrtev ameriškega pedofila Jeffreyja Epsteina, je princa Andrewa obtožila, da jo je posilil in zlorabil, ko je imela 17 let. In čeprav v dogovoru, ki sta ga sklenila februarja, ni vseboval uradnega priznanja ali opravičila, se je vojvoda yorški v njem strinjal, da je bila Giuffrejeva žrtev zlorabe, obžaloval pa je tudi svoje sodelovanje z Epsteinom.