ADIJO, 90 MILIJONOV

Film Batgirl odletel na smetišče

M. T. V.
4. 8. 2022, 11.18
Posodobljeno: 4. 8. 2022, 11.28
Deli članek:

Studio je ustavil skoraj končani spektakel, ker testnemu občinstvu menda ni bil všeč.

Profimedia
Leslie Grace

Studio Warner Bros. je šokiral ustvarjalce celovečerca Batgirl, saj so se nenadoma odločili, da zaustavijo produkcijo skoraj že končanega filma. Tega ne nameravajo dokončati, ne bo šel ne v kine ne na platformo MBO Max, kot je bilo sprva mišljeno. To pomeni, da je skozi okno izpuhtelo skoraj 90 milijonov dolarjev, kolikor so do zdaj vložili v film (kar je že 20 milijonov več od predvidenega proračuna, za kar so krive tudi zamude zaradi epidemioloških zaprtij in prepovedi).

Odločitev je močno prizadela režiserja filma, Adila El Arbija in Bilalla Fallaha: »Odločitev naju je razžalostila in šokirala. Za naju kot režiserja je nujno, da svoje delo predstaviva občinstvu. In želiva si, da bi si oboževalci lahko sami ogledali in ocenili film ter videli, s kakšno strastjo in predanostjo je Leslie zaigrala Batgirl

Za glavno igralko Leslie Grace, ki je zaigrala Barbaro Gordon oziroma Batgirl, je novica verjetno še hujša, saj bi ji film, sicer priznani pevki, lahko prinesel priznanje še kot igralki. A se je stoično vdala usodi in se zahvalila celotni ekipi za odlično sodelovanje. »Ponosna sem na vso ljubezen, trdo delo in dobre namene, ki jih je naša čudovita igralska in preostala ekipa več kot sedem mesecev na Škotskem vlagala v ta film.« Zahvalila se je še oboževalcem stripovskih junakov za vso podporo in ji dovolila, da je postala »svoja lastna junakinja«.

V filmu so zaigrali tudi Michael Keaton, ki se je po več kot tridesetih letih vrnil v vlogo Batmana, Brendan Frasier kot zlobnež Firefly in J. K. Simmons kot načelnik Gordon.

Oboževalci stripovskih junakov so ogorčeni, a očitno bodo morali na filmsko zgodbo o Batgirl še počakati.