Matjaž Kumelj

Pevec in maneken tokrat še bolj seksi in še bolj moker

Nejc Simšič
5. 7. 2022, 20.30
Deli članek:

Ob vstopu v poletje je pevec in maneken Matjaž Kumelj v svet poslal svojo novo pesem z naslovom Kdo te objame. V poletnem klepetu nam je zaupal nekaj zanimivosti.

Amadej Hercog
Matjaž Kumelj

Novomeščan pravi, da je po treh letih že skrajni čas, da spet preseneti z nečim novim, zato je posnel pesem, ki je sproščena, nemoteča, poletna. Moja asociacija je: poletje, koktajl v roki in uživanje ob bazenu. Točno to bom preizkusil tudi sam!

Balade ste zamenjali za bolj divje ritme. Latino ritmi so zadnje čase zelo popularni, sploh ker je tu vroče poletje. Zakaj ta odločitev?

Niti ne, še vedno obožujem balade. Zelo pa so mi všeč tudi latino ritmi, skratka, veliko stvari mi je všeč, in včasih je to tudi moj problem, saj se ne morem ustaliti v enem žanru. Sicer pa je vedno glavno, da se naredi dobra skladba. Ko slišim latino ritme, se spomnim na poletje, ki ga obožujem. Preprosto vse mi deluje tako lahkotno in seksi. Vejetno je prav to razlog; to je stil glasbe, ki me premakne. Mislim, da moram narediti več takih pesmi. Seveda pa je mojster latino ritmov prav Krešimir Tomec, ki je producent pesmi Kdo te objame pa tudi večine mojih drugih pesmi. Všeč mi je, da se vedno posveti projektu in nikoli nimam občutka, da mu je kaj odveč. Večkrat naredi veliko več, kot se od njega zahteva.

Posneli ste tudi videospot, ki je nekaj posebnega in kar kliče po poletju …

Takoj sem vedel, da želim za to skladbo posneti tudi videospot, in ta je popolnoma v mojem slogu. Zanimiv, seksi in moker. (smeh) K sodelovanju sem povabil odličnega režiserja in snemalca Matica Gabriela, s katerim sva zelo hitro ustvarila dober scenarij. Morda ne boste ravno vedeli, ali se je vse res zgodilo ali je zgodba le v moji glavi. Upam, da ne pustim gledalcev in poslušalcev ravnodušnih. Videospot smo snemali dva dni in na dveh lokacijah. Prva je bila v odličnem studiu Kaje Pirtovšek v Polzeli, kjer je bila nekoč tovarna nogavic; prostor ima ogromna okna in studio smo spremenili v spalnico, kjer se dogaja marsikaj. (smeh) Drugi del pa smo snemali v hrvaši Istri, v čudoviti vili s čudovitim bazenom. Bilo je zelo zabavno in vroče, nekaj kadrov pod tušem pa je bilo zelo hladnih. Na videu se ne opazi, a voda je bila ledena, snemali pa smo verjetno cele tri minute.

Amadej Hercog
V spotu mu družbo dela lepotica iz Dominikanske republike, Emma Peralto.

V videospotu se vam pridruži tudi temnopolta lepotica iz Dominikanske republike. Zakaj prav ona? 

Čudovito Emmo Peralto je predlagal režiser Matic, potem pa sem zadevo vzel v svoje roke. (smeh) Z Emmo sva se spoznala in takoj padla v pogovore – ne samo o videospotu, ampak na splošno o življenju. Povedala mi je veliko o tem, kako je v Dominikanski republiki, predvsem pa mi je vrnila spomine, ko se bil sam tam, na svetovnem izboru za mistra Universe. Že na začetku sva se odlično razumela in vedel sem, da bo najina kemija funkcionirala. Verjetno ste že navajeni, da si v svojih spotih želim nekaj eksotike, a ne? Zakaj bi bilo tokrat drugače? (smeh) Emma je bila na snemanju odlična, v zakulisju pa je zabavala celo ekipo. To sem potreboval, pozitivno energijo in sproščeno vzdušje. Del v videospotu sem namenil tudi kolegu Marku Šobotu, s katerim sva pred točno destimi leti zmagala na tekmovanju za mistra Slovenije. Ja, čas hitro beži in pridobili smo veliko izkušenj, to je pokazal tudi Marko, s katerim smo najhitreje posneli vse, kar smo imeli. Če znaš, znaš!

Kaj pa vaši načrti za poletje?

Trenutno se ukvarjam s promocijo nove pesmi in videospota, a hkrati že sanjam o dopustu, ki ga resnično potrebujem. Razmišljam, da se podam malo proti Dalmaciji, drugi del dopusta pa proti Portugalski. Želim si raziskati skrajno severni ali južni del Portugalske. Upam, da čim prej uredim vse stvari in se potem odklopim ter tudi sam uživam.