Maksimalno se bo potrudil

Voditelj in standup komik razkril, da bo v kratkem postal očka

Marjana Tomšič Vovk
2. 7. 2022, 19.10
Deli članek:

Rok Škrlep, voditelj kviza Male sive celice, je na družbenih omrežjih objavil fotografijo z visoko nosečo partnerico Evo in napisal: »Le še stran do novega poglavja.« Kaj bolj konkretnega nam ni želel povedati, ne spola otroka ne predvidenega datuma poroda, a kot namigne Rok, bomo oboje izvedeli kaj kmalu. »Se pa oba zelo veseliva novega družinskega člana.«

Osebni arhiv
Rok Škrlep in njegova Eva bosta kmalu prvič postala starša.

Ko ga pokličemo, da bi nam o veselem pričakovanju povedal še kaj več, se najprej posvetuje s partnerico. Skupaj se odločita, da z mediji ne bosta delila preveč svoje zasebnosti, a nekaj njegovih razmišljanj nam je vseeno uspelo izvleči iz njega.

Šestindvajsetletnik, ki je diplomirani zgodovinar, je začel kot improvizator, zdaj se največ ukvarja s standupom, lani pa je postal tudi voditelj Malih sivih celic. »Če bi si moral kot voditelj izbrati eno oddajo, bi bila to ta,« je takrat dejal. »Z njo sem rastel, veliko mi pomeni in rad delam z mladino.« Z otroki dela že vse življenje, bil je animator na oratorijih in različnih taborih, vodi različne improvizacijske delavnice za osnovnošolce in delavnice za gimnazijce. »Izkušenj z otroki nekaj res imam, ne samo z oddajo, zelo rad sem v družbi otrok in mladine, ker mi to daje mladostno energijo,« nam je potrdil, a takoj dodal, da je to verjetno malo drugače kot skrb za dojenčka. »Z dojenčki namreč nimam še nobenih izkušenj. Se bom pa v največji meri potrudil in se lotil vseh potrebnih opravil z novim družinskim članom, ko ta pride na svet. Kar mi bo seveda šlo od rok,« doda v smehu.

Ko ga vprašamo, kakšen očka bo, se najprej malo zamisli, nato pa se odloči, da bomo to skupaj z njim ugotovili šele, ko bo to dejansko postal. »To je težko napovedati. Se pa zelo zelo veselim nove vloge. Vsi starši se potrudijo, kot se le lahko. Želim si biti čim boljši oče. Vsak si tega želi, zagotovo pa bodo tudi kakšni kiksi,« se zaveda že zdaj. »To je normalno, povsod so, česarkoli se lotiš. Zdi se mi pa pomembno, da daš v vzgojo svojo dušo in se prepustiš novi vlogi.«

Adrian Pregelj/RTV
Komik že komaj čaka, da bo v roke prijel malo štručko.

Čez poletje si bo vzel malo premora. Čeprav ne pove naravnost, je jasno, da tudi zaradi otroka, ki se bo očitno rodil v teh vročih dneh. Jeseni pa spet na polno začne z delom, saj prihaja nova sezona osnovnošolskega kviza Male sive celice. »Cel razpored tekmujočih šol in oddaj je narejen že vnaprej, zato si ne bi mogel vzeti dopusta, tudi če bi hotel,« pove.

Oddajo vodi skupaj s kolegom Jušem Milčinskim, nadomestila sta prejšnjega voditelja, igralca Nika Škrleca, ki je, mimogrede, Roku na Instagramu takoj čestital ob veseli novici. Ker se je Nik lani poročil z dolgoletno partnerico, igralko Leno Hribar, pričakujemo, da bo štorklja kmalu preletela tudi njegovo hišo.

Adrian Pregelj/RTV
Jeseni se z Jušem Milčinskim vračata kot voditelja Malih sivih celic.