Načrtuje obisk Argentine

Isaac Palma reševal zaplet z nastopom na letošnjih Melodijah morja in sonca

Eva Jandl
27. 6. 2022, 20.14
Deli članek:

Priljubljeni pevec iz Argentine, ki je s petjem očaral slovensko občinstvo, po epidemiji vendarle načrtuje obisk domovine skupaj s hčerko, ki starih staršev iz Južne Amerike še ni videla. Zadnja dva meseca pa je reševal zaplet z nastopom na Melodijah morja in sonca (MMS), saj bi skoraj zgubil priložnost, da znova zasije na velikem odru poletnih popevk.

Osebni arhiv
V portoroškem avditoriju bo zapel s podporo Il Divjih, Klapa Semikanta je namreč nastop odpovedala.

Epidemije je menda konec. Se boste zdaj odpravili v Argentino k staršem na obisk?

Načrtujemo potovanje v Argentino, a še vedno čakamo z nakupom karte za najboljšo ceno. Letalo do Argentine se je podražilo za dvainpolkrat! Razlike v cenah so tudi za tisoč evrov, zato se z nakupom kart še ukvarjam. Sicer pa potovanje načrtujemo septembra, ko bo v Argentini ravno pomlad.

So vaši starši že spoznali vnukinjo?

Videla sta jo, ko je bila stara dva meseca. To je bilo pred epidemijo, ko sta nas obiskala v Sloveniji. Isabella tako še ni bila v Argentini. Se pa doma pogovarjamo tudi špansko, da bi se naučila, čeprav seveda govori bolje slovensko. Vendar se s španščino trudi in se zelo veseli. Ravno včeraj mi je povedala, kako je vesela, da bo spoznala dedka in babico in se z njima pogovarjala špansko. Tako doma treniramo, kako se v španščini reče, da bi rada šla z babico na sladoled, in podobno.

Pogrešate Argentino, starše?

Zame bo to nepozabno. Sicer ne jočem, a ko se bo hčerka srečala s svojimi starimi starši – to bo zelo čustveno –, si moram pripraviti robčke. (smeh)

Instagram
Pred epidemijo so ga v Sloveniji obiskali starši iz Argentine, takrat je imela hči dva meseca.

Poleti vas čaka kar nekaj koncertov. Nedavno ste v Kopru na odru stali z znanimi glasbeniki. Ste pogrešali nastope?

Koncert se imenuje Glasbena čarovnija in zelo sem vesel, da sem poleg in delim oder z Manco Špik, Erosi, Markom Škugorjem in Klapo Intrade. Vsi so zame legendarni, na odru sem se počutil odlično. Pogrešal sem oder in vidim, da so koncerte pogrešali tudi ljudje.

Nastopili boste tudi na Melodijah morja in sonca (MMS), leta 2017 ste tam zmagali. Menda se je zdaj zgodil zaplet?

Nastopil naj bi s Klapo Semikanta, te podatke najdete tudi na spletu, a to ne drži več. Pred dvema mesecema se je namreč začela neka čudna zgodba, Klapa Semikanta se ni mogla prijaviti, imeli so težave in nastop z mano so odpovedali. Seveda nisem želel izgubiti priložnosti za nastop na MMS, začel sem reševati situacijo, zato tekmujem sam, ampak s podporo skupine Il Divji. Oni bodo z mano na odru, čeprav tekmujem sam. Po nastopu pa z Il Divjimi pripravljamo skupni projekt, izdali bomo pesem in videospot.

Mediaspeed.net
Isaac je leta 2017 na MMS zmagal s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.