Nadvse ponosen na sina

Petar Đorčevski žarel od sreče

Te. P./revija Lady
1. 7. 2022, 20.49
Deli članek:

Na premieri kozmične opere The Sound Roka Goloba je pokal od ponosa, saj je na njej nastopil tudi njegov devetletni sin Natan.

Marko Vavpotič
Petar Đorčevski s sinom Natanom, ki je pred kratkim doživel odrski krst v predstavi Roka Goloba The Sound.

Asistent umetniškega direktorja SNG Opere in baleta Ljubljana in priznani baletni solist Petar Đorčevski je na premieri kozmične opere The Sound Roka Goloba pokal od ponosa, saj je na njej nastopil tudi njegov devetletni sin Natan, ki ga ima iz sicer razpadlega razmerja z italijansko baletno plesalko Rito Pollacchi, prvakinjo ljubljanskega baleta. »Natan ima zelo rad gledališče. Zelo rad pride tudi na vaje. Noče pa še plesati baleta. Nočem ga siliti, to mora sam začutiti. Doma pa zelo rad pleše,« nam je povedal Petar.

Z Natanom, ki zaključuje tretji razred osnovne šole, bosta šla med poletnimi počitnicami tudi na dopust, za kakšen teden pa jo bo verjetno nekam mahnil kar sam. Kam, še ne ve. »Ker sem samski, se bom prepustil naključju. Razmišljam o Hrvaški ali Grčiji. Bom videl,« pravi baletnik, ki ga s sodelavci poleti z baletom Gusar čaka gostovanje v Granadi in Murcii, česar se zelo veseli. Njegova skrivna želja pa je biti didžej, saj ima zelo rad zabave, še posebno po premieri, ali pa igralec. A kot poudarja, vse ob svojem času.