Ines Erbus in David Amaro

»Najbolj pogosto ’guglam’ kar samega sebe!«

Eva Jandl
23. 6. 2022, 21.31
Deli članek:

Pred mesecem dni sta prijatelja in glasbenika Ines Erbus in David Amaro izdala novo pesem, v kateri prepevata, da je neumno biti sam, v videospotu pa se kličeta prek starih, stacionarnih telefonov in telefonskih govorilnic. Vprašali smo ju, koliko ur preživita s svojimi pametnimi telefoni in kaj najraje iščeta na spletu.

Osebni arhiv
Ines pravi, da je danes uporaba pametnega telefona del njene službe.

»Glede na to, da moja služba ni osemurni delovnik, temveč se razvleče čez ves dan, preživim kar nekaj časa na telefonu. Recimo do pet ur, povprečno. Tako sem tudi v stiku s svojo publiko. Glavni aplikaciji pa sta Instagram in Gmail,« nam je povedala Ines Erbus, predstavnica mlajše generacije pevk pri nas. David pa nam je zaupal: »To je del mojega posla. Resda zdaj uporabljam telefon manj kot včasih, a to je neizbežno. Večino dneva preživim na telefonu, ko odgovarjam na intervjuje, telefonske klice, sem na Instagramu, saj tako neguješ svojo publiko in si gradiš kariero. Najbolj pogosto pa 'guglam' samega sebe – kaj je novega, kaj so novega napisali. Zdaj sem to zmanjšal, saj je bilo že toliko stvari napisanih o meni, da sem se ustrašil, da bo začelo vplivati name. Zdaj enkrat na teden pogledam, kaj piše o meni,« prizna v smehu.

Domen Jancic
Tik pred korono se je v Slovenijo preselil iz Manchestra iz Velike Britanije.

Rad bi veliko nastopal

Povedal nam je še, da si želi čim več nastopati, saj se šteje za novinca v glasbenem poslu. »Ko sem prišel, se je začela korona in sem šele slabo leto na sceni glasbenega ustvarjanja kot David Amaro. Moram izdajati glasbo, najboljšo seveda. Računam na album, a saj veste, kako je, če  človek samega sebe financira in ne prihaja iz najbogatejše družine ... Tako da kakor bodo finance dovoljevale, sem tu.«