Zabava

SKUPAJ NA NAJBOLJŠI FESTIVAL EXIT

Oglasno sporočilo
9. 6. 2022, 08.52
Deli članek:

Mir, svoboda, prijateljstvo in ljubezen so vodila, ki jih organizatorji festivala Exit promovirajo že dve desetletji, od leta 2000, ko so prvič vabili na koncert v Novi Sad. Eden največjih evropskih glasbenih festivalov bo letos potekal od 7. do 10. julija na čarobni lokaciji Petrovaridanski trdnjavi, s sloganom “Skupaj. Za vedno!”. Tudi tokrat so poskrbeli za odlično glasbeno mešanico v družbi številnih slovitih imen v svetu glasbe.

EXIT promo

Exit je prejemnik večih prestižnih nagrad in uvrščajo ga med deset najboljših na svetu, kar dvakrat – za leti 2014 in 2017 – je dobil nagrado za najboljši festival v Evropi. Tudi letos ga je priznana britanska revija NME je festival Exit nominirala za najboljši festival na svetu. Ima multižanrski karakter, kar pomeni, da je na njem mogoče slišati raznovrstno glasbo. Letos se bo na več kot 40 odrih zvrstilo več kot 1000 nastopajočih.

EXIT promo

Svetovne zvezde za vse okuse

Že prvi dan se bodo na glavne odru zvrstila zveneča imena, kakršne so večkrat nagrajena avstralska hip-hop diva Iggy Azalea, priznani DJ, producent in dobitnik nagrade Grammy Afrojack, ustvarjalec uspešnic Jax Jones, britanska skupina Napalm Death in mnogi drugi.

Drugi dan bo začinil neuničjivi rockerski pridigar Nick Cave s svojo skupino The Bad Seeds. Istega večera bodo nastopili še Masked Wolf, avtor planetarnega megahita "Astronaut In The Ocean", beloruska alternativna post-punk skupina Molchat Dom, kraljica plesišča Honey Dijon, pa tudi danes eden izmed najbolj iskanih tehno producentov Maceo Plex.

EXIT promo

Tretji festivalski večer je rezerviran za svetovno priznanega didžeja Calvina Harrisa, ki bo vrtel poletne in radijske uspešnice "Summer", "How Deep Is Your Love", "This Is What You Came For" in tudi pesmi iz novega zadnjega albuma "Funk". Wav Bounces Vol.2". Pridružili se mu bodo tudi najljubši tehno izvajalec domačega občinstva Boris Brejcha, italijanski duo Mathame, ameriški Acraze in britanska metalcore skupina Bury Tomorrow.

V nedeljo, 10. junija, bodo nastopili James Arthur, zmagovalec britanskega X-Factorja in kantavtor najlepših balad, brazilski superzvezdnik Alok in legendarna metalska skupina Sepultura. Najljubše poletne uspešnice bo odpel ZHU, slišali boste tudi zasedbo Blind Channel ter letošnjo predstavnico Srbije na Evroviziji - Konstrakta. Festival EXIT in kolosalno plesišče Dance Arene bo zaključil DJ duo Artbat.

EXIT promo

Nakup vstopnic

Štiridnevne vstopnice so v prodaji po ceni 64 evrov, s 50-odstotnim prihrankom. Cene enodnevnih vstopnic za četrtek, 7. julija in nedeljo, 10. julij so 29 evrov, za petek, 8. julija 31 evrov in za soboto, 9. julija 37 evrov. Vstopnice za fan pit za petek, 8. julij, ko nastopijo Nick Cave & The Bad Seeds, so na voljo po darilni ceni 41 evrov, ter VIP vstopnice za 105 evrov.

Vstopnice lahko kupite na uradnih straneh organizatorja: https://www.exitfest.org/ulaznice/slovenija in tudi na prodajnih mestih: https://www.kompas.si/poslovalnice-in-kontakti/ in https://www.supratravel.si/supratravel/kontakt.html