Nina Vodopivec

Prva pevka skupine Tabu zbrala denar, težave so zdaj v birokraciji

Eva Jandl
25. 5. 2022, 19.10
Deli članek:

Potem ko je z lahkoto zbrala denar za svojo vrnitev, se je zapletlo pri dokumentih za njeni psički. Kje vse je Nina potovala in kaj je počela zadnja leta?

Osebni arhiv
Nina Vodopivec

Nina Vodopivec je bila prva pevka skupine Tabu, ki je s svojim energičnim in karizmatičnim nastopom skupino popeljala na vrhove lestvic. Potem je, ko je bila na vrhuncu slave, zaradi zdravstvenih težav z glasilkami skupino zapustila, čeprav se je takrat šušljalo, da naj bi bili razlogi tudi drugje.

Začela je potovati, kar štiri leta je porabila za to, da je raziskala celo Severno in Južno Ameriko, odšla je tudi v Peru, Čile in Mehiko, pa v Rusijo, Kolumbijo, Afriko …

Potem se je pred desetimi leti poskusila vrniti na slovensko glasbeno sceno kot samostojna pevka in med drugim tudi nastopila v oddaji X Faktor ter celo nekaj časa spet pela s tabujevci. Nato je znova odšla v Ameriko, kjer je potovala in med postanki delala, nam je povedala pred dvema letoma, ko smo klepetali z njo. Potovala je sama s psičko Pixie.

Pred kratkim pa je slovensko javnost nagovorila s prošnjo za denarna sredstva – bila naj bi žrtev prevare, ostala je brez ficka, a se je želela vrniti v domovino. Zbrala je 14 tisoč evrov in napovedala prihod v Slovenijo, skupaj s svojima psičkama, a se je že zapletlo.

Joga na letališču v L.A. 

Sporočila je, da bi njeni psički že morali potovati proti Sloveniji, a se je zalomilo. Bili sta že v boksih, pripravljeni na pot, izkazalo pa se je, da manjka dokument, ki je nova dodatna zahteva Amsterdama. Tako bosta psički odpotovali dan za njo, je sporočila Nina in se zahvalila vsem, ki so ji omogočili vrnitev domov; oglasila se je tudi iz Los Angelesa, medtem ko je čakala ob letališču, in pokazala, da obvlada jogo, vključno s stojo na glavi.