Fatalna Eva

Eva Boto presrečna, da je ves čas zvesta sebi

Nejc Simšič
25. 5. 2022, 21.30
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 14.00
Deli članek:

Med letošnjimi kandidatkami za izbor femme fatale, ki ga tradicionalno organizira revija Avenija, je tudi priljubljena pevka Eva Boto, ki je pri 16 letih s pesmijo Verjamem postala najmlajša slovenska predstavnica na Evroviziji.

Tibor Golob
Priljubljeno Evo Boto odlikujejo odličen vokal, smisel za humor in otroška navihanost.
NA PRVEM MESTU BEYONCE
Najbolj fatalna zvezdnica, brez konkurence, je po njenem mnenju pevka Beyonce. »Že ko se pojavi na odru, rečeš samo: vau! Fatalni moški pa je zame tisti, ki me pritegne s svojo vsebino, ki je strasten in samozavesten v tem, kar počne. Važno, da je temen, visok in ima široka ramena. In kaj še hočem drugega?!« pravi v smehu.

Življenje zabavne koroške pevke Eve Boto se te dni vrti okoli koncertov, s katerimi obeležuje deseto obletnico glasbene kariere.

Znana je po sproščenosti in pristnosti, o svoji definiciji fatalnosti pa pravi: »To vidim kot energijo, ki lahko druge po eni strani močno privlači ali pa odbija. Žensko naredi fatalno vsebina, ki jo nosi v sebi.«

Sama se najbolj fatalno počuti v glasbi. »Na tem področju se počutim najbolj samozavestno in močno. Najmanj fatalna pa sem, ko mi zmanjka motivacije za delo,« v smehu prizna mladenka, ki pri svojih 180 centimetrih višine nima niti najmanjših težav obuti visoke pete in zaigrati na struno ženstvenosti. »Povsem po principu 'lepa sem, ne glede na to, kaj pravijo drugi'. S centimetri imajo tako ali tako po navadi probleme moški. Oziroma njihov ego,« pove z malce porednim nasmehom.

Sama poskrbi, da je vedno srečna

Razigrana pevka, ki je osvojila že številne nagrade, skrivnega recepta za fatalnost nima, pa vendar razkriva: »Če že moram izbrati, bi za svoje fatalno orožje izpostavila strast do tega, kar počnem. Kar pa se tiče moje največje razvade, ponosno priznam, da zelo rada dolgo spim – sploh zjutraj. Budilko si vedno nastavim tri četrt ure prej, da me potem vsakih pet minut opominja, da moram iz postelje. Jutro je zame res najbolj kritičen čas dneva, zato sem takrat tudi najbolj občutljiva. In, ja, tudi tečna,« prizna v smehu.

Zase vedno poskrbi tako, da se na koncu dneva dobro počuti v svoji koži: »Vsak dan se trudim biti boljša verzija sebe, tako ali drugače.« Ker je še mlada, pomlajevalnih ritualov še ne uporablja, vendar da veliko na urejeno kožo in lase. »Redno obiskujem kozmetičarko in frizerski salon, s športom skrbim za telesno pripravljenost, mojo dušo pa nahrani čas s psičkom, meditacija ali kakšna dobra knjiga. Pa tudi kakšne masaže se ne branim tu in tam.«

Matjaž Kosmač
Kandidatka za fatalno žensko pravi, da je najbolj srečna, kadar poje

Ko beseda nanese na najpomembnejše življenjsko spoznanje, povzame globoko misel, da se vse, kar iščeš v življenju, skriva v tebi. Zelo pomembno pa ji je tudi ohraniti igrivost v sebi. »Če mi kdo reče, da sem otročja, je to zame kompliment. Če gre komu to na živce, naj. Meni ustreza. Tega otroka v sebi hočem ohraniti za vedno,« še prizna pevka, ki nikoli ne skriva otroškega navdušenja, iskrenosti in radovednosti, s katero se loteva stvari in pristopa do drugih.  

Lokacija: Soba 807 v hotelu Slovenija 5*, LifeClass Hotels & Spa, Portorož
Ličenje: Lucija Govekar; ekipa Jasna Oklešen, Carpus makeup
Pričeska: Nataša in Špela Učakar, Salon Piskar za LiteRAM Institute
Verižica in zapestnica: Fossil, Slowatch
Obleka: Maja Štamol