Rehabilitacija

Pevec skupine Aerosmith po 12 letih ponovno na zdravljenju

M.U.
25. 5. 2022, 08.58
Posodobljeno: 25. 5. 2022, 09.11
Deli članek:

Steven Tyler je na svoji poti treznosti podlegel, zaradi česar je skupina prisiljena prestaviti prihajajoče koncerte.

Profimedia
Steven Tyler na nastopu ob podelitvi Grammyjev leta 2020.

74-letni pevec se je prostovoljno odločil za rehabilitacijo saj je ponovno podlegel substancam. Zaradi tega je skupina prestavila začetek svoje prihajajoče turneje po Las Vegasu

"Kot mnogi od vas veste, je naš ljubljeni brat Steven dolga leta delal na svoji treznosti. Po operaciji stopala in med pripravami za na oder so bile protibolečinske tablete nujne, ponovila se je stara razvada zaradi katere je prostovoljno vstopil v program zdravljenja, da bi se osredotočil na svoje zdravje in okrevanje," je zapisala skupina Aerosmith v izjavi, objavljeni v torek.

"Resnično nam je žal, da moramo odpovedati naš prvi niz nastopov v Las Vegasu junija in julija," so zapisali. "Naše datume za leto 2022 bomo nadaljevali s septembrom, o morebitnih nadaljnjih spremembah pa vas bomo obvestili takoj, ko bo mogoče."

S stavkom "hvala za razumevanje in podporo Stevenu v tem času" je skupina zaključila svojo izjavo.

Steven je pred tem že bil na zdravljenju v letih 1984, 1986, 1988 in nazadnje leta 2010 - slednji je bil prav tako zaradi protibolečinskih tablet.

Aerosmith naj bi se tako vrnili na oder septembra, kjer bodo imeli nastope v Maine Savings Amphitheatru, v Bangorju in Fenway Parku v Bostonu v Massachusettsu. Nato se bodo odpravili v Vegas, kjer naj bi končno začeli svojo turnejo v Parku MGM, datumi koncertov pa segajo vse do decembra.