Moda po epidemiji

Lorella Flego se o trendih nove generacije uči tudi od hčerke

Eva Jandl
9. 5. 2022, 21.31
Deli članek:

Poznavalka mode in televizijska voditeljica Lorella Flego nas je že pred leti seznanjala z modnimi novostmi in modnimi revijami po svetu v oddaji Bleščica, o trendih pa rada govori tudi danes. Vprašali smo jo, kako je koronsko obdobje vplivalo na svet mode in ali je ljubezen do lepega podedovala tudi njena hčerka Sofia?

Zen
Res je, da globalne modne znamke ponujajo več mode za prosti čas, nam je dejala modna poznavalka.

Če se sprehodimo po trgovinah z modnimi oblačili ali pa če se ozremo po ulici, se zdi, da se veliko ljudi oblači v trenirke in superge, saj mnogi še vedno delajo kar od doma, uredimo se le še za posebne dogodke. Ali je takšna teza o modi v pokoronskem obdobju pravilna, smo vprašali modno poznavalko Lorello Flego. »Nimam takega mnenja. Bilo je obdobje, ko smo bili res ves čas doma, a časi so se spremenili in pri ženskih opažam željo po tem, da se ponovno uredijo. Trenirke so sicer zelo udobne, a so res za prosti čas, ne za v službo. Moda se je v zadnjih letih spremenila tudi v tem smislu: zdaj vse blagovne znamke ponujajo veliko kosov za doma in prosti čas, a zanimivo je, da se – globalno in svetovno gledano – najbolje prodaja večerna moda. To je jasen znak, da smo siti vsega in da si želimo biti spet urejeni,« je dejala Lorella.

Iz Afrike v Koper

Lorella je mati najstnice Sofie, ki je sicer v nasprotju s svojo mamo svetlolasa, a drugače izjemno podobna svoji mami. Lorella se je rodila v italijansko govoreči družini, njena mama je italijanskapisateljica Isabella Flego. Prva leta otroštva je preživela v Afriki, nato pa so se preselili v Koper, kjer Lorella živi še danes. Njen brat je znani televizijec in glasbenik Andrea Flego.

Osebni arhiv
Lorella s hčerko Sofio, ki mamo uči modernih modernih trendov.