nastopil tudi zelenski

Batiste pobral pet grammyev

G.G./STA
4. 4. 2022, 06.42
Posodobljeno: 4. 4. 2022, 06.44
Deli članek:

Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste, ki je zaslovel z nastopi v komični oddaji Stephen Colbert Show, je na sinočnji podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are).

Profimedia
Jon Batiste s petimi kipci.
V podelitev se je vključil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski»Kaj je nasprotje glasbe? Tišina porušenih mest in ubitih ljudi,« je dejal Zelenski in glasbenike pozval, »naj zapolnijo tišino z glasbo in podprejo Ukrajino«.

Batiste je dobil še grammyje za najboljši nastop v zvrsti ameriške korenine (Cry) in za najboljšo pesem v isti kategoriji (Cry), za najboljši glasbeni video (Freedom) ter najboljšo glasbo za vizualne medije (Soul) pri čemer si je grammyja razdelil s skladateljem Carlosom Rafaelom Riviero (The Queen's Gambit). Batiste je na podelitev prišel z 11 nominacijami.

Grammyja za ploščo leta je osvojil duet Super Sonic, ki ga tvorita Bruno Mars in rap glasbenik Anderson .Paak (Leave The Door Open). S to naslovno pesmijo plošče pa sta osvojila tudi grammyja za pesem leta.

Silk Sonic je osvojil vse štiri grammyje za katere je bil nominiran. Poleg omenjenih še za najboljši R&B nastop, kjer si je grammyja razdelil z Jazmine Sullivan (Pick Up Your Feelings) ter za najboljšo R&B pesem.

Olivia Rodrigo je osvojila tri grammyje vključno z nagrado za najboljšega novega umetnika. Osvojila je tudi grammyja za najboljši samostojen pop nastop in najboljši pop vokalni album (Sour).