Že pri 16 letih finančno samostojna

Lorella Flego je to obdobje preskočila

Eva Jandl
1. 2. 2022, 18.14
Deli članek:

Voditeljica in modna poznavalka Lorella Flego je po izobrazbi otroška psihologinja. Kako ji to pomaga pri klepetanju z gosti v studiu in kako pri vzgoji najstniške hčerke Sofie ter kakšna je bila sama kot najstnica?

Zen
Psihologija ji omogoča uspešne odnose z ljudmi in same s seboj, je prepričana.

Kmalu vas bomo videli v novi oddaji, skupaj s sovoditeljico Ano Tavčar. Kaj lahko poveste o njej in o čem bosta govorili v oddaji?

Oddaja bo namenjena življenjskemu slogu, estetiki in lepemu. Imeli bova ženske in moške kotičke, svetovanje, psihologijo, lepe intervjuje, goste. Veliko prijaznih tem, saj obe meniva, da v teh napornih časih potrebujemo prav prijaznost in vsebino, da se sprostimo.

Od kod imate ljubezen do vsega lepega, do estetike, mode?

Lorello Flego poznamo predvsem kot televizijsko voditeljico in modno urednico, po poklicu pa je otroška psihologinja. Pravi, da spoznava, da boljše izobrazbe ne bi mogla izbrati, saj ji pomaga v vsakdanjem življenju, tudi pri vzgoji najstniške hčerke Sofie. 

Verjetno mi je bila položena v zibelko. Od vedno sem zaljubljena v modo. Krojila je moje življenje, mi podarila ogromno lepih trenutkov. Brez nje ne znam, ker me naredi, z eno besedo, srečno. Ne gre le za obleko, gre za vse tisto, kar dela modo tako posebno: barve, kreativnost, originalnost, drznost, ženstvenost, modernost in še več.

Po poklicu ste otroška psihologinja. Vam ta izobrazba pomaga pri delu, v vsakdanjem življenju?

Pomaga mi vedno in vsakič znova povem, da bolje ne bi mogla izbrati. Psihologija me ves čas spremlja, mi omogoča uspešne odnose z ljudmi in same s seboj. Ker sem po naravi zelo radovedna, vedno iščem in analiziram razloge, odločitve, odgovore. Po eni strani je to kar naporno, po drugi je pravo bogastvo, ki poskrbi za cel svet znanja.

Menite, da se kot starš zaradi izobrazbe laže soočate z najstništvom hčerke Sofie? Kako se spominjate svojih najstniških časov?

Lažje, vsekakor. To pa ne pomeni, da je enostavno, daleč od tega. Vsak otrok je svet zase in še vedno sem najprej mama, potem psihologinja. Bila sem zelo mirna najstnica, ker sem že pri 16 letih delala ter bila finančno samostojna in me je zanimal svet odraslih, veliko bolj kot diskoteke in norenje do treh zjutraj. Vedno pravim, da sem to obdobje v resnici preskočila, a morda me preseneti pri petdesetih, kdo ve. (smeh)