Napeto

Po Harryjevem slovesu Kate postala Williamova nasprotnica

R.T.
28. 1. 2022, 07.50
Posodobljeno: 28. 1. 2022, 08.13
Deli članek:

Nasledila je pokroviteljstvo, ki je pripadalo vojvodi sussekškemu.

Profimedia
Kate in William

Vojvodinja cambriška je postala prvi član britanske kraljeve družine, ki je dobil katero od Harryjevih zadolžitev. Kate Middleton je tako postala pokroviteljica angleškega ragbija, s tem pa neposredna tekmica njenega soproga princa Williama, ki je leta 2016 postal pokrovitelj valižanskega ragbija.

Princ Harry se je moral pokroviteljstvu, ki ga je leta 2016 prevzel od britanske kraljice Elizabete II., odpovedati, ko sta s soprogo Meghan Markle oznanila, da ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti. Temu je sledila selitev čez Lužo v Združene države Amerike.

To je torej prvo pokroviteljstvo sussekških, ki je dobilo novega »lastnika«. Nekateri sumijo, da kraljica ni hotela vznemirjati vnuka in da je zato čakala dve leti, preden je zagrizla v to kislo jabolko. A ker je pokal šestih narodovov tik pred vrati, ji kaj drugega niti ni preostalo.

Pokal šestih narodov je vsakoletno mednarodno tekmovanje v ragbiju med ekipami Anglije, Francije, Irske, Italije, Škotske in Walesa. Slednji je tudi trenutni prvak, potem ko je lani slavil zmago.