Nekateri se kljub bankrotu niso ničesar naučili

Služili so milijone, zdaj so brez vsega

Nejc Simšič
27. 1. 2022, 19.14
Deli članek:

V Hollywoodu velja pravilo »danes si, jutri te ni«, in to so pred kratkim na lastni koži izkusili številni zvezdniki, zaradi razkošnega življenjskega sloga so bankrotirali.

Profimedia
Johnny Depp

Žalostno, a nekateri od njih nimajo niti več svoje strehe nad glavo! Razkrivamo, kdo od svetovnih zvezdnikov je ostal skorajda brez vsega.

Reuters
50 Cent

50 CENT

Pred leti je Curtis J. Jackson, ki je ustvarjal pod imenom 50 Cent, veljal za najbolje plačanega raperja, zato si je težko predstavljati, da bi lahko šel v stečaj. Ko je pred leti vložil zahtevo za stečaj, se je izkazalo, da je njegov dolg težak okoli 30 milijonov evrov. Še danes se spopada s finančnimi težavami, ostal pa je tudi brez slave in ugleda.

Reuters
Nicholas Cage

NICOLAS CAGE

Slavni igralec je veljal za enega največjih hollywoodskih zvezdnikov, ki je služil milijone, a jih je tudi brezglavo zapravljal, saj je kupoval številne domove, avtomobile in redke artefakte, med drugim je kupil dragoceni strip in lobanjo dinozavra. Negotovi življenjski slog ga je pripeljal do tega, da je prodal večino svojih osebnih stvari, zato je pred kratkim razglasil osebni bankrot.

Profimedia
Pamela Anderson

PAMELA ANDERSON

Slavna starleta in igralka je vsa leta mislila, da svoje premoženje veča in vlaga za prihodnost, dokler je niso poklicali uradni ocenjevaleci premoženja. Pamela, ki je bila »vredna« okoli 33 milijonov evrov in je veljala za svetovno seks ikono, je lani ostala brez premoženja in na koncu živela v naselju prikolic, s čimer je postala ena od slavnih brezdomcev.

Reuters
Kim Basinger

KIM BASINGER

Pred leti je veljala za eno najbolj cenjenih in priljubljenih igralk, ki je imela vse. Vse dokler ni sprejela vloge v filmu Helena iz škatlice (Boxing Helena), nato pa si je premislila in razdrla pogodbo. Sledila je tožba filmskega studia, za kar je morala plačati skoraj deset milijonov evrov, in potem je vložila zahtevo za osebni stečaj, kar jo je stalo tudi filmske kariere.

arhiv
Lisa Marie Presley

LISA MARIE PRESLEY

Slavna hči kralja rokenrola Elvisa Presleyja se nikoli ni sramovala denarja in razkošnega življenja. Znano je, da je bil njen oče zelo razsipen, zato je imela tudi v mladosti dovolj vsega in še preveč. Po grdi ločitvi od Michaela Lockwooda je slavna umetnica ostala brez vsega, piko na i pa je dodalo več kot 15 milijonov evrov dolga, ki ga še danes ni odplačala. Govori se, da preprosto ne zna živeti brez bogastva in razkošja, a si tega zdaj ne more več privoščiti.

JOHNNY DEPP

Slavni igralec je bil vrsto let eden najbolj priljubljenih zvezdnikov, ki je za vsak film Pirati s Karibov zaslužil več kot 30 milijonov evrov, pred desetimi leti pa je bil celo najbolje plačani igralec na svetu. Od leta 2017 je imel v lasti 14 domov, jahto v vrednosti 18 milijonov evrov in 45 vozil, mesečno pa je zapravil precejšen znesek za vino. Ob razglasitvi bankota je trdil, da je njegova finančna ekipa napačno ravnala z njegovimi milijoni in ga pustila brez vsega denarja.

Profimedia
Lindsay Lohan

LINDSAY LOHAN

Kdo je najrevnejši slavni človek? Nekoč najbolj vroča mlada zvezda na svetu, ko je med drugim zaslužila tudi sedem milijonov evrov na film. Leta 2004, ko je imela komaj 18 let, je imela neto vrednost več kot 30 milijonov evrov, a kaj, ko je živela razsipno in se večinoma zabavala. Leta 2020 je bilo njeno bogastvo ocenjeno na le 500 tisoč dolarjev, kar jo uvršča med najrevnejše zvezdnice.

Profimedia
Mike Tyson

MIKE TYSON

Eden najboljših boksarjev vseh časov si je v karieri priboril več kot 400 milijonov evrov. Poleg tega je bil znan po razkošnem življenju, ko je dajal kupe denarja za okraske, dvorce, športna vozila in zabave, sibirske tigre je imel za hišne ljubljenčke. Vsekakor mu tega denarja ni uspelo prihraniti, prvi bankrot je razglasil že leta 2003, pred kratkim pa še finančno insolventnost z obveznostjo v vrednosti 20 milijonov evrov.

Profimedia
Lisa Marie Presley