Ob 40. rojstnem dnevu

Vid Valič o svojem jubileju, ukrepih "gumpcev" in otročji resnosti

Marjana Vovk
25. 1. 2022, 19.45
Posodobljeno: 25. 1. 2022, 20.36
Deli članek:

Standup komik in igralec Vid Valič je danes dopolnil 40 let, a pravi, da leta zanj niso kakšne posebne prelomnice, pač pa so to dogodki. »Ko sem se prvič zares zaljubil, to je bilo prelomno, pa ko sem končal srednjo šolo, pustil faks, ko sem dobil prvo delo na televiziji, 'fasal' hernijo ali 'posurfal' svoj prvi val. Take stvari so prelomne, ne pa letnice in leta.«

Mediaspeed
Vse najboljše! Vid Valič danes praznuje štirideseti rojstni dan.

Čestitke za okrogli jubilej! Se vam leta že kaj poznajo?

Ah, kje, meni se leta sploh ne poznajo! Las imam še zmeraj toliko, kot sem jih imel pred 10 leti, moja koža je še vedno enako napeta kot pri trinajstih, podočnjakov sploh nimam, te sive kocine v bradi so barvane, tako da sem v bistvu videti popolnoma enak, kot sem bil pri sedemnajstih, zato ne vem, o čem govorite.

Kako boste praznovali oziroma kako bi, če ne bi bilo virusa?

Virus sploh ni problem, ker je obstajal že prej, samo spremljali ga nismo tako zelo pozorno kot ga zadnji dve leti. Večji problem so vrli ukrepi naših veleumnih vplivnežev, zato se bom prilagodil tem »gumpcem« in premaknil žur na čas, ko bo manj ukrepov, zato da se mi ne bo treba iti na sodišče borit proti nezakoniti kazni, ki bi mi jo mogoče dali, če bi imel zdaj zabavo brez upoštevanja »ukrepčkov«.

m24.si
Z mamo Amando Mlakar

Sicer praznujete rojstne dneve ali jih ignorirate?

Jaz vedno iščem dober izgovor za druženje s prijatelji in prijateljicami in rojstni dan je zagotovo eden od boljših razlogov.

Imate kakšne posebne želje za darilo ob štiridesetici?

Želim si, da bi prišli v našo politiko ljudje, ki bodo dejansko delali za ljudstvo in mu ne bodo dajali samo drobtin, medtem ko bodo sami kradli milijone in se potem hvalili, kako zelo radodarni so, koliko nam dajo in kaj vse naredijo za nas, kot da je to nekaj posebnega in tega ni bilo v opisu njihove službe.

Kako ste zadovoljni s svojim življenjem do zdaj?

Zelo.

osebni arhiv
Vida poznamo kot odličnega komika.

Se vam zdi, da vam še kaj manjka? Ste morda naredili seznam, kaj si želite še doseči oziroma narediti?

Imam še veliko ambicij glede posla, glede svojega življenjskega prostora, situacije, kaj vse bi rad še doživel in podobno, vendar tega ni toliko, da bi potreboval seznam. Vse je lepo v moji glavi in čaka na čas, ko bo to mogoče uresničiti.

osebni arhiv
Z očetom Iztokom in bratom Domnom si kdaj delijo tudi odre oziroma kamere.

Se boste zdaj, ko ste dopolnili 40 let, kaj zresnili, nas čaka »novi« Vid?

Ne razumem vprašanja? Jaz sem »ful« resen človek, na najbolj otročji način mogoče.

Če bi danes izdali biografijo, kakšen naslov bi imela?

Naslov bi bil Prezgodaj, ker ne razumem, kdo pri zdravi pameti bi pri štiridesetih izdal biografijo.

Kaj vas trenutno najbolj zaposluje?

Trenutno čakam na izid druge sezone serije Vse punce mojga brata, katere avtorja sva z bratom (Domnom Valičem, op. p.). Nato bomo začeli pisati še tretjo sezono, v kateri bomo še bolj zapletli zgodbo naših štirih junakov in junakinj (poleg Vida in Domna sta to še Ajda Smrekar in Beti Strgar, op. p.). Mater, jaz komaj čakam, da pride ven tretja sezona, pa druge sploh še ni na Voyu! V postprodukciji je moja zadnja predstava Seks po slovensko, ki jo bom objavil na spletu za vse tiste, ki je niso uspeli videti, in počasi bom začel pripravljati novo predstavo, ki bo bolj na aktualne teme. Če se ne bomo kmalu začeli smejati vsemu temu, kar se dogaja, mislim, da se nam bo »ftrgalo«.

Urša Premik
Serija Vse punce mojga brata je njegov in Domnov avtorski projekt, v katerega sta vključila tudi svoje izkušnje z nežnejšim spolom.