Zdenka Cotiča - Cota

Skriti talent glasbenik v skupini Jana Plestenjaka

T.P./revija Lady
22. 1. 2022, 15.30
Deli članek:

Kljub ljubezni do kuhe priznava, da se mu vsake toliko tudi kaj ponesreči. »Vsak, ki kuha, dobro ve, kako je, ko ti jed ne uspe. In to se dogaja. Še posebej, če kuhaš kaj novega. Nekajkrat sem že vrgel vse v koš..."

Osebni arhiv
Zdenko Cotič Coto

Vsi vemo, da je Zdenko Cotič – Coto glasbenik v skupini Jana Plestenjaka, a le redko kdo ve, da je prav tako, kot s kitaro, spreten tudi s kuhalnico, kuho pa jemlje kot svoj hobi. »Kuham vsak dan in v tem uživam. Pomembno je, da imam dovolj časa in da nič ne pritiska name. Vsekakor pa sem nor na pašte kot so Amatriciana, Carbonara, Gricia, Putanesca, peresniki s sardelami, pa še mnogo variacij na temo. Pa lazanja, njoki na razne načine. Vse to mi kar dobro uspe. Rad skuham tudi razne zelenjavne enolončnice , ali piščančjo obaro,« pripoveduje.

Kljub ljubezni do kuhe priznava, da se mu vsake toliko tudi kaj ponesreči. »Vsak, ki kuha, dobro ve, kako je, ko ti jed ne uspe. In to se dogaja. Še posebej, če kuhaš kaj novega. Nekajkrat sem že vrgel vse v koš. Včasih je taka nova jed povprečna, a se vseeno potrudimo in jo pojemo. Spet drugič pa se poklopijo zvezde in nastane vrhunska hrana,« še doda Coto, ki se je v zadnjem mesecu lotil tudi posebnega projekta imenovanega  Popr’n’sou v sodelovanju z Markom Hrvatinom. Balada En poljub, ki zagotovo odzvanja v vseh ušesih in jo je ustvaril prav on je namreč dobila posebno novo akustično preobleko.