Praznovanje

Po navadi s Camillo, letos z državljani

N.S.
16. 11. 2021, 21.07
Posodobljeno: 16. 11. 2021, 21.45
Deli članek:

Bodoči britanski kralj, princ Charles, je praznoval 73. rojstni dan. Ob tej priložnosti so se mu poklonili člani kraljeve družine, čestitali pa so mu tudi na družbenih omrežjih.

Profimedia
Po končanih obveznostih je slavljenec Charles s soprogo odšel na romantično večerjo, kjer sta proslavila rojstni dan.

Princ Charles običajno svoj rojstni dan preživi s soprogo Camillo, letos pa se je udeležil slovesnosti ob prazniku, ko se Britanci spominjajo padlih veteranov.

Bodoči angleški kralj je na slovesnosti položil vence iz makovih cvetov, kar je sicer naloga njegove matere, kraljice Elizabete II., ki pa je zaradi bolečin v hrbtu morala ostati v postelji. Položil je tudi svoj venec, okrašen z belimi peresi, ki so simbol waleškega princa. Letos je za venec poskrbela soproga Camilla, ki je zadnje dni urejala podrobnosti, da je bil venec videti popoln. Za to priložnost se je povezala s Petrom Willsom in Paulom Hammertonom, ki sta strokovnjaka v spletanju vencev za kraljevo družino. Sestala se je tudi z ostalo ekipo, ki bo naredila vence, ki jih bo kraljeva družina ta teden položila ob spominskih slovesnostih. Od leta 1921 je makov cvet simbol padlih vojakov v vojnah. Pretekle dni, ko se je začel teden v počastitev služenja v vojaški službi, pa so broške z makovimi cvetovi nosili tudi Kate Middleton, princ Harry in Meghan Markle. Princ Charles je v mladosti služil v kraljevi mornarici.