Festival Palić

Milena Zupančič dobila častno nagrado v Srbiji

Nejc Simšič
22. 7. 2021, 20.30
Deli članek:

Pred dnevi se je v Srbiji začel 28. festival evropskega filma Palić. Na otvoritvenem večeru so častno nagrado Aleksandra Lifke podelili Mileni Zupančič, eni naših najvidnejših filmskih in gledaliških igralk.

Ivica Vojnić
Milena Zupančič je nagrado prejela od srbske igralke Mire Banjac.

Častna nagrada je lovorika za izjemen prispevek k evropski kinematografiji, ki nosi ime po jugoslovanskem direktorju fotografije Aleksandru Lifki.

Ta je leta 1911 ustanovil prvi stalni kinematograf v domači Subotici, zato je prvi dan festivala potekal tam, kjer so na mestnem trgu prikazali film Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba iz leta 2017, v katerem ima Milena Zupančič eno ključnih vlog.

Dokumentarni film o nastajanju gledališke predstave Boris, Milena, Radko sta režirala Matjaž Ivanišin in Rajko Grlić.

Legendarna igralka je bila ob sprejetju nagrade počaščena in ganjena, seveda pa je z veseljem pozdravila vse ljubitelje festivala evropskega filma Palić, ki bo potekal do 23. julija, dogajanje pa se osredotoča na slovenska dela.

Na ogled je dvanajst filmov, od tega šest kratkih in šest celovečernih. V Srbiji se bo tako v teh dneh zvrstilo kar nekaj odličnih filmov, festivala v Subotici pa se bodo udeležili tudi nekateri slovenski igralci in režiserji, ki bodo zagotovo zablesteli tako na filmskih platnih kot tudi v živo v dvorani.

Ivica Vojnić
Legendarna slovenska igralka Milena Zupančič v Srbiji doživela prijetno presenečenje.