Zabava

Živahna Kiki pri moškem najprej opazi karizmo, živost in prisotnost

M.V.
22. 2. 2021, 20.24
Posodobljeno: 22. 2. 2021, 21.58
Deli članek:

V seriji Vse punce mojga brata poleg Vida in Domna Valiča ter Ajde Smrekar igra še zanimiva črnolaska Beti Strgar. Se vam zdi znana? Verjetno ste jo že srečali kot glasbenico.

Mediaspeed
Leta 2011 na predizboru za šov Slovenija ima talent

Beti Strgar je sicer diplomirana igralka, zaposlena v SLG Celje, a je tudi nadarjena glasbenica – dvanajst let se je v glasbeni šoli učila klavirja, prepeva in komponira. Leta 2011 se je prijavila na šov Slovenija ima talent, leto kasneje pa s pesmijo Narobe dan zmagala na 30. Sejmu beneške piesmi.

Urša Premik
Beti z bratoma Valič in Ajdo Smrekar v seriji Vse punce mojga brata

Primorka iz Šempetra pri Novi Gorici, nekdanja članica skupine Mojo hišni band, pravi, da sta ji glasba in igranje enako pri srcu, zato se ne more odločiti samo za eno ali drugo. Čeprav je morda zadnja leta v ospredju bolj igranje (zaradi študija igre na AGRFT in nato službe v SLG Celje), ji je korona lani dala več časa, da se spet posveti ustvarjanju glasbe, pravzaprav je pred kratkim celo opravila sprejemne izpite na bostonski Berklee College of Music, kamor se bo jeseni tudi odpravila (in torej igralstvo malce »obesila na klin«), če ji bo le uspelo zbrati dovolj denarja za začasno selitev. Glasbo ustvarja v različnih žanrih, najbolj ji prijata blues in soul.

Mediaspeed
S kolegoma Urbanom Kuntaričem in Brankom Završanom po premieri predstave Marjetka str. 89

Osemindvajsetletna Beti je ravnokar gostovala v seriji Primeri inšpektorja Vrenka, gledamo pa jo lahko tudi v komični seriji Vse punce mojga brata, kjer igra Vidovo simpatijo Kiki, zelo samozavestno, odločno, odrezavo, pogumno in samosvojo punco – vsaj nekaj te se skriva tudi v Beti, ki pravi, da je v resnici podobno odločna in svobodna. Pa tudi oblači se tako kot Kiki; priznava, da je bil marsikateri kos Kikijinih oblačil dejansko iz njene omare. Sicer trdi, da je sama veliko manj samozavestna kot črnolasa furija iz serije. Pri moškem jo najbolj privlačijo karizma, živost in prisotnost, na živce pa ji gredo plehke šale in prevelik ego – nekako podobno kot Kiki, bi lahko rekli.

TVS
Kot Marija Pachler Košak z Juretom Ivanušičem v dokumentarno-igranem filmu Skrivnosti z Beethovnove ulice