Ima Arisa

Lepa Nuša Rojs najraje jaha

Eva Jandl
9. 11. 2020, 20.40
Deli članek:

Nuša Rojs o svojem najljubšem sopotniku pri preživljanju časa v naravi in o glasbenem ustvarjanju, ki ga zdaj ne more deliti med ljudi.

Osebni arhiv
Konju Arisu zdaj Nuša nudi lepo življenje.

Pred letom dni je Nuša Rojs (29) polnila tako slovenske kot hrvaške medije, saj je zmagala v hrvaški različici šova Sanjski moški in osvojila sanjskega Mijo Matića. Romanca se je hitro končala, a Nuši še danes ne primanjkuje oboževalcev, tudi po zaslugi njene lepe postave, ki jo rada pokaže. Po šovu je ohranjala stike s sanjskim moškim in drugimi tekmovalkami iz šova, saj ima veliko oboževalcev tudi na Hrvaškem.

Pa danes? »Ne,« na kratko odgovori. Zato pa rada pove, da svoj prosti čas še vedno najraje preživlja v družbi konjev. »Jahanje je moj najljubši hobi. Imam svojega konja Arisa, ki sem ga pred tremi leti posvojila iz zavetišča za konje, in najraje preživljam čas z njim na terenu.« Njuna zgodba je zanimiva: Nuša se je namreč v enem izmed društev dogovorila, da v zameno za inštrukcije jahanja čisti hleve, hrani konje in jih vodi na pašo. Vse konje so lastniki obiskovali in skrbeli zanje, le Arisa, ki je bil lastniku odvzet zaradi zanemarjanja in zlorab, ni nihče obiskal. »Bil je zapuščen in tako je postal moj ljubljenec,« pravi. A ko je dobil posvojitelja, niti ta ni imel časa zanj, zato ga je dal v oskrbo, nato pa ga je posvojila Nuša.

POP TV
Osvojila je hrvaškega sanjskega moškega.

OSREDOTOČA SE NA POZITIVNO

Po šovu je Nuša posnela več pesmi za hrvaško in slovensko tržišče. Ali je tudi med drugo karanteno ustvarjalna? »Veliko je materiala, a za zdaj ni veliko možnosti, da bi ga lahko realizirala in delila med ljudi,« nam je povedala Nuša in dodala, da zdaj dneve preživlja enako kot med pomladno karanteno. »Veliko se ukvarjam s športom v naravi, berem, meditiram in se osredotočam na pozitivno.« Nuša ima namreč prirojeno skoliozo, zato mora vsak dan izvajati vaje za hrbtenico; kot pravi, sta na njenem urniku vsak dan tudi pilates in joga, občasno pa rada zapleše ob drogu, ki ga je zabetonirala kar na svoji terasi.