dovolj ima

Oriani Girotto je prekipelo. Znanim Slovencem, ki ne nosijo mask, je sporočila ...

R.T.
15. 9. 2020, 16.20
Posodobljeno: 15. 9. 2020, 16.48
Deli članek:

Obregnila se je ob vse tiste, ki ne nosijo mask in se s tem še bahajo.

Marko Vavpotič, M24.si
Oriana Girotto

Oriana Girotto, televizijska voditeljica in po novem tudi učiteljica italijanščine, ki jo sicer poučuje že sedem let, se je oglasila na družbenem omrežju Facebook ter se obregnila ob vse tiste znane in manj znane Slovence, ki ne nosijo mask. 

Nikogar ni sicer poimensko omenila, znano pa je, da je nasprotnica obveznega nošenja mask v zaprtih javnih prostorih igralka Tanja Ribič. Tudi pevec Werner je na družbenem omrežju zapisal, da nihče izmed njegovih družinskih članov ne bo nosil maske. Televizijski voditelj Marko Potrč je konec avgusta na instagram ob obisku Prage objavil: "Ni mask. Ni apokalipse in ni panike". 

Kot kaže pa ima Oriana dovolj. Vse, ki ne nosijo maske je opozorila, da "prispevajo k rasti okužb" ter da s tem prevzemajo odgovornost za morebitno zaostritev ukrepov.  Njen zapis objavljamo v celoti:

"Hvala vsem znanim in manj znanim Slovencem, ki za pridobitev popularnosti dejansko prispevajo k rasti okužb. Lahko bi svojo 'revolucijo' tiho speljali in dejansko ne nosili mask (čeprav, roko na srce, koliko minut na dan nosite te famozne maske? Mogoče 10 minut v trgovinah? Dve minuti na fitnesu na vhodu? In zaradi tega vsa ta revolucija? Kje ste pa bli, ko so se pojavili resni problemi??). A, ne, vaša misija je razširiti to dejanje, druge prepričati naj vas posnemajo. Ker najlažje je slediti populističnim valom in ovci govorit, naj ne bo ovca, da se bo pametnejša počutila. In, čestitam, ljudje vas dejansko poslušajo, še nikoli niste imeli toliko lajkov pod svojimi posti, bravo. Namesto, da bi bilo konec, ne, se zadeva širi. Korak naprej za vašo kariero, korak nazaj za vse naše, če se spet vse zapre, če nas druge države izključijo. No, če se to zgodi, vam pošljem račun. Ker ste si prevzeli odgovornost".