potrebuje tudi odmik od družbe

Boštjan Romih je povečal svojo že tako veliko družino

Eva Jandl
14. 9. 2020, 21.03
Deli članek:

Boštjan Romih je družinski človek, ki uživa v druženju s svojo veliko družino in domačimi ljubljenčki. A priznava, da potrebuje tudi odmik od družbe.

Instagram / Lara Romih
Boštjanova družina svojim domačim ljubljenčkom rada nadene zabavna in nenavadna imena.

Radijski in televizijski voditelj Boštjan Romih (44) je velik ljubitelj živali. Dolga leta se je s kosmatim družinskim članom kazal tudi v medijih, a odkar pasjega najboljšega prijatelja ni več, so kot hišni ljubljenčki prišle mačke. Tem je družina Romih nadela nadvse nenavadna imena: ena je Gin, druga Tonic in tretji Jack. Zdaj pa se je Boštjan razveselil še enega družinskega člana. »To je 'bejbika' z uradnim imenom Upper Carniola Key To My Happiness,« pravi Boštjan. Psičke pasme šetlandski ovčar sicer še niso poimenovali, a bodo zagotovo sledili tradiciji in ji dali kakšno nenavadno ime. Ovčarja, ki velja za ljubečega družinskega psa, si je Boštjan sicer zaželel že pred nekaj leti, a je dokončna odločitev, da bodo v družino sprejeli še enega člana, padla šele zdaj.

POTREBUJE MIR IN TIŠINO

Sicer pa nam je Boštjan že pred časom povedal, da ima rad mir in tišino, večkrat se rad odpravi sam v naravo, in zdaj mu bo lahko družbo delala psička. »Zanimivo je, da sem po vseh testih, ki sem jih v zadnjih letih naredil, izpadel introvertiran. Kar pomeni, da sem raje bolj tiho, potrebujem svoj notranji mir in potrebujem tudi odmik od družbe. Precej stvari rad počnem sam, tišina mi pomeni ogromno in zelo rad poslušam, pravzaprav raje poslušam kot govorim. Vse to so lahko tudi prednosti, ki jih unovčiš takrat, ko pa se oglasiš,« pravi.

osebni arhiv
Z ženo Laro sta imela mačke že v študentskih letih.