EKSOTIKA

FOTO: Znani Slovenci, ki so praznike preživeli v toplih krajih

E.J.
5. 1. 2020, 10.27
Deli članek:

Številni slovenski estradniki so svoja novoletna voščila poslali iz oddaljenih in eksotičnih krajev, kamor so se odpravili na mini zimske počitnice.

Osebni arhiv
Mojstrica obrazne joge Savina Atai se je po navdih odpravila na Tajsko.

Kar nekaj znanih Slovenk in Slovencev se je odločilo praznike preživeti v toplih krajih, daleč od doma. Igralca Tanja Ribič in Branko Đurić sta tako še pred božičem odpotovala v Južno Afriko, od koder sta vesel božič zaželela na plaži v kopalkah, Tanja pa se je kot velika ljubiteljica živali redno javljala s fotografijami, na katerih je z eksotičnimi vrstami, kot so gepard in ljubke majhne opice.

Osebni arhiv
Igralka Tanja Ribič uživa v Južnoafriški republiki in boža geparde.

Mojstrica obrazne joge Savina Atai je novoletno voščilo objavila iz Tajske, kjer je obiskovala budistične templje in se kopala s sloni. Savina je pred kratkim priznala, da se je njeno razmerje z Grkom Giorgosom znašlo v krizi. Med prazničnim obiskom templjev je zapisala: »Vsi mojstri in mojstrice ljubezni so govorili enak jezik: odpuščanje, sprejemanje, spuščanje. Dvigovanje svoje lastne vibracije in prevzemanje odgovornosti zase in popolno sprejemanje drugih. Spreminjanje sebe, sprejemanje drugih.« V tople kraje se je sicer odpravila po navdih, a se je tudi zakopala v delo. Kot je zapisala, se ji odpirajo vrata na ameriški trg: »Tako hvaležna. Tako blagoslovljena. Tako pripravljena. Čez pekel sem šla. A zdaj sem tukaj. In prvič v življenju čutim, da si zaslužim, da se mi uresničujejo sanje in dogajajo lepe stvari!«

DOMOV ZA BOŽIČ

Pevka Rebeka Dremelj se s svojim Sandijem potepa po Istanbulu, v svoji novoletni voščilnici pa je zapisala: »Dragi prijatelji, ne glede na to, kaj nam bo leto prineslo, si pa obljubimo nekaj ... Da se bomo poskusili med letom čim več smejat. Da si bomo poskusili pričarati take trenutke, kjer se bomo čim več smejali. Da si bomo vzeli kako minuto časa tudi zase, ne glede na to, da si vztrajno dopovedujemo, da ni 'cajta' ... Smeh je pol zdravja, in če imamo zdravje, imamo vse!«

Osebni arhiv
Pevka Rebeka Dremelj je s svojim Sandijem odkrivala lepote Istanbula.

Resničnostna zvezdnica Indira Ekić je odpotovala v Avstralijo, voditeljica Ula Furlan pa je izbrala bližnjo Italijo in poslala novoletno voščilnico iz slikovite Toskane.

Osebni arhiv
Resničnostna zvezdnica Indira Ekić se je odpravila v Avstralijo, kjer sicer živi njen oče in kjer je pred leti tudi sama preživela več časa.

Na toplo sta se odpravila tudi plesalca Jurij in Jagoda Batagelj, ki sta se skupaj s hčerko Ivo Valentino oglasila z Maldivov, vrnili pa so se ravno pravi čas, da jih je še lahko obiskal Božiček. »Božične praznike vedno preživiva v krogu družine. Za božično večerjo gremo vedno k Jurijevim staršem in družini na Primorsko, dedek Mraz pa nas obišče pri Jagodini družini na Gorenjskem,« sta nam povedala.

Osebni arhiv
Plesalca Jurij in Jagoda Batagelj sta si baterije polnila na Maldivih.