IŠČE ZEN IN MIR

Hrvaški pevec izklesane postave je zaljubljen

E.J.
6. 12. 2019, 06.55
Deli članek:

Mišičasti hrvaški pevec Luka Nižetić o tem, ali ima res politične ambicije, ali je res zaljubljen in kako najde svoj notranji mir.

Revija Zvezde
Luka rad pokaže svoje izklesano telo.

Splitčan Luka Nižetić (36) na Hrvaškem dviga temperaturo s svojimi mišicami in pesmijo, v kateri del odrapa kar predsedniški kandidat Miroslav Škoro. Ker je Hrvaška tik pred volitvami, je na tapeti tudi pevec Luka, zato smo ga poklicali in vprašali, ali ima tudi sam kakšne politične ambicije. »Nimam nikakršnih političnih ambicij, še več, vse bolj stran sem od politike. Glasba je moja stranka (smeh) in moj kanal, prek katerega govorim, kar in kakor želim, in tukaj za politiko ni prostora. S svojimi pesmimi želim publiki prenesti čarobnost in radost brez kalkulacij,« pravi Luka.

YouTube / Zajem zaslonske slike
Luka med snemanjem spota z Lano Jurčević. Pripisujejo jima romanco.

ZEN IŠČE S SVOJIM HASKIJEM

Čeprav Luko povezujejo z mnogimi znanimi Hrvaticami, je uradno samski. »Stalno sem zaljubljen, v življenje, v ljudi, moj navdih je ljubezen. In ko se obkrožim z ljudmi, ki me navdihujejo, izpolnjujejo, ki verjamejo v dedka Mraza ... takrat sem počutim izpopolnjena oseba.«

V svojem najnovejšem videospotu se Luka po mestu sprehaja kar v kopalnem plašču. Ne skriva, da je zelo ponosen na svoje izklesano telo, a pravi, da je z vadbo, s katero se ukvarja šele nekaj let, našel tudi svoj mir. »Zadnja leta se trudim prav vsak dan vsaj eno uro nameniti treningu v fitnesu ali kakšni drugi telesni dejavnosti, tako da sem zdaj končno dosegel neko rutino in disciplino, v kateri uživam. Po naravi sem bolj kampanjski tip človeka, zato mi takšna disciplina pride prav na splošno v življenju,« iskreno pove. »Glede na naravo mojega posla in današnji hitri tempo življenja sem pozoren na to, da sem v ravnotežju in umirjen, kar najlažje dosežem s telovadbo in aktivnostjo. Imam psa Chako, pasme haski, s katerim se veliko potepam po naravi, kjer najdem svoj zen in sproščenost.« Luka je sicer velik gurman in se odlično znajde tudi za štedilnikom, sicer pa ima že več let lastno restavracijo na otoku Vis.