ZNAN OBRAZ IMA SVOJ GLAS

"Ana je pri nas brez konkurence, predobra je v svojem poslu"

E.J.
8. 10. 2019, 20.21
Deli članek:

Ani Dežman je uspelo odpeti eno najtežjih oper in spet je zasedla prvo mesto. Njena mama, znana pevka Elda Viler, pravi, da se je med hčerinim nastopom spraševala, kako ji bo uspelo.

Miro Majcen
Ana pravi, da je imela zaradi težke maske čisto drugačno težišče, zato je bilo še toliko težje odpeti eno najtežjih oper, kar jih obstaja.

Priznana pevka Ana Dežman (37), ki se dokazuje tudi v opernem petju, je v oddaji Znan obraz ima svoj glas že drugič navdušila žirijo in gledalce ter znova zasedla prvo mesto. Ponovno se je spopadla z zahtevno masko, saj je kot operna diva »Plavalaguna« zapela pesem Il Dolce Suono. »Zelo sem ponosna, vesela in srečna, saj so to točke, ki mi niso najbolj pisane na kožo. Bilo je zelo naporno s to masko, saj sem imela težišče čisto drugačno, vleklo me je nazaj in sem se morala neznansko truditi. Poleg tega sem šla na oder naravnost iz maske, brez generalke v maski. Ne vem, od kod sem dobila moč, da sem tako odpela. Stisnila sem vse moči nekje iz drobovja,« nam je povedala Ana, ki je bila takrat ravno na kavi s svojo mamo, priznano pevko Eldo Viler (74). Ta nam je povedala, kako sama vidi uspeh in trud svoje hčerke.

Arhiv Zvezde
Elda Viler je presrečna, ker bo njena hči Ana Dežman kmalu postala mamica.

Elda Viler je po operaciji kolka pred dvema letoma popolnoma okrevala, nam je pa zaupala, da je imela težave z vrtoglavicami. »Obiskala sem tudi urgenco in povedali so mi, da imam žolčne kamne in zaradi tega vrtoglavico. Zdaj sem že bolje,« pravi še vedno aktivna pevka. 

ŠE VEDNO NASTOPA

»Presenečena sem, da je zmogla tako vrhunsko odpeti, s tako težko masko in gibi. Med oddajo sem bila v primežu treme, kako ji bo uspelo. Sploh glede na to, da so ji otroci ves čas za petami, za takšen nastop pa moraš biti spočit. A Ana ima neverjetno energijo in ritem in lahko rečem, da je pri nas brez konkurence, že skoraj predobra. A ker ima otroke, ni šla v tujino,« pravi Elda Viler o svoji nadarjeni hčerki, ki je šla po poti svoje mame. Elda nam je še povedala, da sama še vedno poje, večkrat jo povabijo na kakšno poroko, pogreb ali praznovanje. »Ljudje so presenečeni in navdušeni, da še vedno pojem, jaz pa sem vesela, da lahko še vedno opravljam svoj poklic.«

Miro Majcen
V masko je stopila že ob treh popoldne, nato pa je šla od tam naravnost na oder, brez generalke v maski in obleki.