V spomin

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

N.S.
22. 8. 2019, 06.49
Posodobljeno: 22. 8. 2019, 06.49
Deli članek:

Nizozemska je se zavila v žalost, saj so iz kraljeve palače sporočili, da jih je v 73. letu starosti zapustila njihova priljubljena princesa Christina, ki je dolga leta bila bitko s kostnim rakom.

Profimedia
"Počivaj v miru, teta, sestra in mama, princesa Christina"

Nizozemski kralj Willem-Alexander in kraljica Maxima sta uradno sporočila žalostno novico, da se je kraljevi dvor poslovil od njihove ljube princese Christine.

Teta kralja Willema-Alexandra, princesa Christina, ki je veljala za zelo toplo in ljudsko osebo, je vrsto let bolehala za neozdravljivim kostnim rakom, s katerim se je borila do zadnjega, a na koncu neuspešno. Nizozemski javnosti, ki je preminulo princeso imela zelo rada, so z dvora uradno sporočili: »Njegovo visočanstvo kralj Willem-Alexander in njeno veličanstvo kraljica Maxima ter princesa Beatrix sporočajo žalostno vest, da je za vedno zaspala ljuba princesa Christine. Žalost zaradi odhoda ljube tete in sestre je nepopisna. Christina je pustila velik pečat s svojo očarljivo osebnostjo, dobrodelnim delom in velikim srcem.« Dodali so, da bo princesa kremirana, pogreb pa bo potekal v miru in zaprtem krogu kraljeve družine; tako bodo upoštevali njeno lastno željo.

Profimedia
Nizozemski kralj Willem-Alexander in kraljica Maxima sta ljudstvu sporočila žalostno novico.

Z GLASBO JE OSVAJALA SRCA

Princesa Christine je živela polno življenje, z vsemi vzponi in padci, ki jih ni bilo malo. Čeprav se je rodila skoraj čisto slepa, je to ni oviralo na poti življenja. Pravijo, da je njeno življenje zgodba o nepredstavljivi odločnosti in pogumu. Poročila se je s kubanskim beguncem Jorgejem Guillermom, se kasneje od njega ločila, z njim pa je imela tri otroke – sina Bernarda, hčerko Juliano in sina Nicolasa. Bila je znana tudi kot ljubiteljska pevka, ki je izdala kar nekaj albumov in imela tako javne kot zasebne nastope.

Profimedia
V nizozemski kraljevi družini so jo oboževali.