NEZNOSNA VROČINA

FOTO: »Joj, pa saj bomo umrli! Tako je vroče kot v peklu«

N.S.
28. 7. 2019, 20.17
Posodobljeno: 28. 7. 2019, 20.17
Deli članek:

Otok je zadnje dni, tako kot večino Evrope, zajel vročinski val. Neznansko vročino sta na svoji koži občutila tudi princ Charles in Camilla, ki sta morala za povrh nositi še uradna, topla oblačila.

Profimedia
Zdi se, da smo pod soncem vsi enaki – vsi »zašvicamo«, tudi modra kri

Valižanski princ Charles in vojvodinja Cornwallska Camilla Parker Bowles sta med nedavnim obiskom Norfolka v Angliji komaj preživela neznosno vročino.

Profimedia
Takole je ena od obiskovalk s pahljačo hladila princa Charlesa.

A kar je treba, je treba, saj tako veleva kraljevi protokol, ki se ga morajo člani kraljeve družine držati ne glede na vremenske razmere. Kraljeva zakonca sta se namreč udeležila tradicionalnega, že 138. šova Sandringhan Flower v Norfolku, kjer je vročinski udar še posebej močan. Camilla (72) je nosila obleko Anne Valentine v mint barvi, princ Charles pa je nosil moško obleko, kar jima zagotovo ni bilo lahko, saj sta med dolgo vožnjo s kočijo na žgočem soncu – temperature so dosegle kar 35 stopinj Celzija – skoraj zgorela. Za piko na i pa sta morala po vožnji s kočijo obisk nadaljevati v šotoru s plastično streho, kjer je bilo, kot so povedali viri, huje kot v savni.

Profimedia
charlesCamilla se je znašla in se pred soncem skrivala pod senčnikom.

Princu je na pomoč prijazno priskočila Sarah Ling, obiskovalka dogodka, ki ga je presenetila s pahljačo, da se je vsaj za trenutek malo ohladil, za kar ji je bil bodoči britanski kralj več kot hvaležen. »Ne vem, ali je bolj vroče zunaj ali pod temi plastičnimi tendami. Vsekakor je prevroče, peklensko prevroče,« je komentiral princ, ki je, po domače povedano, čisto zašvical, tako da je lahko vse obleke na koncu verjetno le ožel.

Profimedia
charlesPrinc se je v obleki kuhal in »švical« kot konj.

»Res je bilo vroče! Camilla je vsaj imela bel senčnik, a mislim, da ji ni kaj prida pomagal. Vsekakor pa sta dokazala, da sta za dobrodelnost pripravljena storiti vse, tudi iti prek meja svojih zmogljivosti, za kar smo jima vsi iz srca hvaležni,« je še povedala organizatorka letošnjega tradicionalnega dogodka v Norfolku.