PRVA SLOVENSKA OTROŠKA ZVEZDNICA

VIDEO: Po 30 letih ponovno zapela pesem - o kužku!

E.J.
2. 3. 2019, 18.05
Deli članek:

Po 30 letih je Hajdi Korošec znova zapela pesem o kužku in priznala, da se je počutila spet kot majhna Hajdi na vrhuncu slave.

Ana Ravnak Photography
Hajdi si je svoj kruh služila že pri 10 letih, med nosečnostjo pa je spoznala, da bi rada združila materinstvo in poslovni svet, zato je nastala trgovina z otroškimi stvarmi.

Leta 1990 je zaslovela s pesmijo Naš kuža in postala prva prava otroška zvezdnica pri nas. Hajdi Korošec je odkril Brendi, ki je nato zanjo pisal pesmi in v svoji založbi izdajal kasete z njeno glasbo, pri 13 letih pa je celo prejela diamantno ploščo.
Po 30 letih je znova stopila pred mikrofon in odpela pesem – o kužku! Tokrat je zapela pesem za animirani film z naslovom Korgi: kraljevski kuža z velikim srcem, katerega predpremiera je bila včeraj. »Moram povedati, da se je vse zgodilo zelo na hitro in zelo spontano. Ker so v igri kužki, so se spomnili ravno name, saj sem pred skoraj 30 leti zaslovela s pesmijo Naš kuža. Najprej sem pogledala film, potem pa sem napisala besedilo in glasbo o kužku Korgiju. Naj povem, da je pasma psov korgi tista, ki živi na britanskem dvoru kraljice Elizabete, risanka pa ima zelo lepo sporočilo, zaradi česar sem se tudi odločila, da napišem pesem zanjo. Skratka, bogastvo ni vse, sreča se skriva v majhnih stvareh.« Pesem je namreč napisala, uglasbila in posnela v samo petih dneh, v tem času so posneli še videospot zanjo.

Ana Ravnak Photography
Hajdi Korošec je poročena z Urbanom Jazbinškom in se danes podpisuje kot Hajdi Korošec Jazbinšek.

Spet sem bila mala Hajdi

Hajdi, ki je pred 15 leti pustila glasbeno kariero, se posvetila študiju in nato delu bankirke, je zdaj uspešna podjetnica z lastno trgovino s potrebščinami za otroke. Je tudi žena Urbana Jazbinška in mama dveh sinov, Danteja in Evana, ki sta si risanko seveda ogledala z mamo, je v smehu dejala Hajdi. Kako pa je bilo po toliko letih spet stopiti pred mikrofon? »Spet sem se počutila kot majhna deklica, kot Hajdi pred 30 leti. In spet sem snemala pesmico o kužku,« je bila ponosna in vznemirjena Hajdi. Posnela je sicer več kot 40 pesmi, njen največji hit pa je bila prav pesem Naš kuža. Na Slovenski popevki je leta 1999 pristala na drugem mestu, leta 2003 pa smo jo gledali v resničnostnem šovu Popstars, v katerem je izpadla tik pred finalom. Oktobra 2004 se je zadnjič pojavila na odru, nato pa zaključila 15-letno glasbeno kariero.

Ana Ravnak Photography
Hajdi je avtorica besedila in glasbe o kužku Korgiju, pesem je seveda tudi sama zapela in po dolgih letih uživala v glasbenem studiu.

Ana Ravnak
Hajdi je danes mati dveh sinov, štiriletnega Danteja in triletnega Evana, in priznava, da je pesem napisala tudi zanju.