KRALJEVI DVOR

Britanska princesa ujela hudo zaželenega multimilijonarja

Sonči Nered Čebašek
20. 11. 2018, 20.45
Deli članek:

Šušljanje, da je tridesetletna britanska princesa Beatrice končno spet zaljubljena – potem ko se je leta 2026 po desetletju zveze razšla z Davom Clarkom –, so potrjena.

Profimedia
Princesa Beatrice spet žari v ljubezni.

Zaskrbljenost, ali bo starejša hči vojvode in vojvodinje Yorške, princa Andrewa in Sarah Ferguson, Beatrice, sploh še kdaj srečna v ljubezni, se je najbolj pokazala pred mesecem dni, ko se je poročila njena mlajša sestra, princesa Eugenie. Mnogi svatje so ob čaščenju prelepe neveste in ženina tudi z usmiljenjem pogledovali k starejši sestri, že več kot dve leti samski, in se spraševali, ali bo sploh še kdaj našla srečo v ljubezni. Kaj je šlo narobe v njeni zvezi s poslovnežem Davom Clarkom, da sta se razšla, namreč nikoli ni bilo pojasnjeno.

Beatrice in Dave

Skupaj sta namreč živela v New Yorku, kjer je bil on eden od vodilnih v podjetju Uber, ona pa je delala v zavarovalnici. V medijih so objavljali njune skupne fotografije z raznih zabav, tudi v Veliko Britanijo sta pogosto pripotovala skupaj, Dave je na prireditvah imel celo čast, da je bil v kraljevski loži ob najvišjih predstavnikih angleške aristokracije. Novica, da nista več skupaj, je udarila povsem nepričakovano, v resnici kot strela z jasnega.

Profimedia
Dave Clark s princeso in njeno družino v Ascotu leta 2015

Beatrice je takoj po koncu zveze z Davom zapustila Združene države in od takrat ni imela nobenega resnega partnerja, on pa nasprotno – kar skočil je v novo zvezo z znano newyorško oglaševalko Lynn Anderson. Njuna zgodba se je odvijala neverjetno hitro – letos poleti sta imela v Italiji tudi razkošno romantično poroko. Sklepanja, da se je Dave zaljubil v drugo, že ko je bil s princeso, so torej na mestu. Prav tako bi bilo povsem na mestu predvidevanje, da je Beatrice doživljenjsko zlomil srce.

Beatrice in Edoardo

No, četudi je bilo princesino srce zlomljeno, zdaj zagotovo ni več. Skupni prijatelji so ji predstavili lepega štiriintridesetletnega trgovca z nepremičninami Edoarda Mapellija Mozzija. »Iskrica med njima je preskočila takoj, kemija med njima je tako močna, da smo jo začutili vsi, ki smo bili ob njima,« je dejala ena od princesinih prijateljic, ki je bila z njo na zabavi, kjer je spoznala multimilijonarja Edoarda. Za piko na i je Beatrice že v naslednjih dneh predstavila novega fanta očetu, mami, sestri in svaku … Menda bo kmalu na vrsti kraljica, ki naj bi ji ga že kar odobrila kot bodočega moža. Edoardo, ki je že bil poročen, pa je svojo novo ljubezen predstavil svojemu dveletnemu sinu Wolfieju, ki je princesi menda takoj prirasel k srcu.