PROVKATOR

Med športom pretepen Damjan Murko?!

N.S.
16. 11. 2018, 20.30
Deli članek:

Eden in edini Damjan Murko pravi, da so njegovi tradicionalni koledarji že nuja, saj ga vsi že mesece prej sprašujejo, ali bodo spet izšli, in jih želijo rezervirati.

Bojan Mihalič
Damjan Murko spet provocira s svojm tradicionalnim koledarjem.

Slovenski slavček Damjan Murko pravi, da je povpraševanje po njegovih vročih koledarjih vsako leto večje. »Vsako leto znova se odločim, da koledarjev ne bomo več izdajali, saj se mi, odkar sem oče, to zdi malce preveč, čeprav bi s tem ogrozil rdečo nit prazničnega decembra. Potem te pa otrok vpraša, ati, kdaj bodo spet smešni koledarji, da bomo z zaslužkom lahko šli na morje, in veš, da delaš prav, da otrok razume, kaj in zakaj delam,« je priznal podjetni Murko, ki vsako leto s fotografom Bojanom Mihaličem izbere rdečo nit oziroma temo koledarja. »Tokrat sem športnik in prvič sem se kot aktiven moški ob športnem udejstvovanju počutil res seksi.«

Bojan Mihalič
Slavček si je za rdečo nit letos izbral šport.

Tokrat ne bo toliko golote
Če smo bili pri Murku do zdaj vajeni provokativnih koledarjev, se je tokrat odločil za drugačen pristop. »Snemanje je potekalo na treh lokacijah, kar je bil precejšen zalogaj za vso ekipo. Glede na to, da smo snemali tudi zunaj, smo se od mraza kar malo tresli. No, predvsem jaz, saj sem bil konec koncev edini razgaljen. (smeh) Je bil pa velik izziv tudi to, kako dobiti prazno teniško igrišče. Ko smo se peljali mimo teniškega igrišča in videli dečke igrati, smo jo kar mahnili iz avtomobila in jih poprosili, ali lahko naredimo nekaj posnetkov. Takoj so bili za, mi pa seveda navdušeni,« se spominja Damjan, ki je tokrat koledar ustvarjal v športnem duhu. »Vsi se premalo gibljemo, v tem hitrem tempu življenja za zdravje telesa naredimo bore malo. Morda pa se bo komu ob listanju letošnjega koledarja 'zaluštalo' več gibanja, na tak ali drugačen način,« je v smehu razkril Damjan.