KRALJEVI DVOR

Kate je imela porodniške menda že 'poln kufer'

Sonči Nered Čebašek
5. 10. 2018, 21.00
Deli članek:

Napovedi, da bo soproga britanskega princa Williama Kate Middleton po izteku porodniške imela drugačno, bolj mladostno podobo, so se uresničile.

Profimedia
Kate MIddleton

Ko so z dvora pricurljale novice, da se stilisti intenzivno ukvarjajo z novim videzom vojvodinje, ker si želi biti videti mlajša od Meghan Markle – kar v resnici tudi je –, se vsem niso zdele prav verjetne. Za Kate je namreč veljalo, da je pač po naravi elegantna in resna ter da bo za vekomaj taka in da se z drugimi članicami kraljeve družine ni nikoli primerjala, kaj šele tekmovala. No, pa se je izkazalo, da je tudi Kate, kljub plemiškemu naslovu, »samo« tipična ženska, ki si želi biti občudovana.

Popolno navdušenje

Malo manj kot pol leta po rojstvu tretjega otroka, princa Louisa, je Kate tako opravila svojo prvo uradno obveznost kot predstavnica britanske krone.

Obiskala je šolo Sayers Croft v Paddingtonu v Londonu, kjer se je srečala z otroki med njihovimi aktivnostmi na prostem. Šola slovi po tem, da želi otrokom čim bolj približati naravo in jim vzbuditi čut za ohranjanje okolja, za kar se Kate zavzema tudi zasebno, ne le po uradni dolžnosti, zato ji je bila prva naloga več kot pisana na kožo. Več ur se je družila z otroki, se z njimi igrala in jim opisovala lepote narave, vzela pa si je tudi čas za klepet s starši, ki so bili zaradi napovedane visoke gostje tisti dan prisotni.

Lepša kot kdajkoli

Na sproščenem srečanju je Kate blestela z naravno zagorelo poltjo, sproščenostjo ter vitko in vitalno postavo, ki je za mater treh otrok resnično zavidljiva.

Profimedia
Kate je resnično videti izvrstno.

Nadvse sproščena, a prefinjena so bila tudi njena oblačila: oprijete rjave hlače Zara, zelena jakna iz modne hiše Fjällräven in škornji iz naravnega usnja njene najljubše blagovne znamke Penelope Chilvers. Po mnenju modnih poznavalcev so oblačila izbrana nadvse premišljeno, saj tako barve kot kroji poudarjajo vojvodinjino vitkost. Piko na i pa so dodali še frizerji, ki so vojvodinjine lepe dolge lase uredili v povsem naravno obliko. Iz krogov blizu Kate se je izvedelo, da je bila kljub ljubezni do svojih otrok osame v družinskem krogu že naveličana in da je komaj čakala, da se poda v javnost – kar je dokazoval tudi njen iskren, do ušes širok nasmeh na prvi uradni dolžnosti.