Zabava

Resnica končno priplavala na dan!

15. 11. 2013, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanska igralka Emma Thompson je prvič iskreno spregovorila o aferi svojega nekdanjega moža Kennetha Branagha z igralsko kolegico Heleno Bonham Carter. Ta ima sicer že nekaj časa krizo v zakonu, potem ko so njenega zaročenca Tima Burtona v ulici ujeli v objemu skrivnostne plavolaske.

Emma, ki ji je prav zaradi moževe afere s Heleno leta 1995 razpadel zakon, je pred kratkim v intervjuju dejala, da ji je že davno nazaj vse oprostila in v svojem življenju naredila nov korak. »Od najine ločitve je minilo že kar nekaj časa. Tega ne morete vseskozi pogrevati, ne bi imelo smisla. Predvsem pa je škoda moje energije. S Heleno sva se pobotali že pred leti,« je na gostovanju v oddaji Ellen DeGeneres Show dejala 54-letna igralka.

Helena in Kenneth, s katerim se je Emma poročila leta 1989, sta afero začela leta 1994 na snemanju filma Frankenstein, njuno razmerje pa je trajalo dobrih pet let. Emma je takrat vso svojo žalost izlila v svoj lik v filmu Pravzaprav ljubezen (Love Actually). »Bila sem izkušena v jokanju v spalnici in smejanju v javnosti. Pobrala sem delčke svojega srca in jih pospravila v predal,« je bila odkrita.

Emma je ob koncu še poudarila, da razume, zakaj je Kenneth ljubil Heleno. »Obe sva nekoliko nori in obe modno neizobraženi. Mislim, da je zato Ken obe tako zelo ljubil, ona je čudovita oseba,« je dodala.

Po škandalu sta prvič skupaj zaigrali leta 2007, v filmu o Harryju Potterju.